Konya’daki bu merkez 10 bin yıl öncesine götürüyor

Konya’nın 10 bin yıllık tarihi kentine Büyükşehir Belediyesi tarafından Tanıtım ve Karşılama Merkezi yapılıyor. Çatalhöyük’teki merkez tamamlanmak üzere. Başkan Altay, merkezin son durumunu paylaştı.

Konya’daki bu merkez 10 bin yıl öncesine götürüyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Konya’nın en önemli değerleri arasındaki 10 bin yıllık Çatalhöyük’e Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tanıtım ve Karşılama Merkezi kazandırılıyor.

TURİZME ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, kentin turizm ve ekonomisine önemli katkı sağlayacak. Merkez ziyaretçilerini 10 bin yıl öncesine götürecek.

turkiyenin-en-buyugu-catalhoyuk-tanitim-ve-karsilama-merkezi-ayni-zamanda-turkiyenin-en-buyuk-ahsap-kamu-yatirimi-olma-ozelligini-de-tasiyor.jpg

SONA YAKLAŞILDI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, merkezin son durumunu paylaştı.

Merkezde sona yaklaşıldığını belirten Başkan Altay, “Şehrimizin turizm ve ekonomisine katkı sağlayacak Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezimizin yapımında sona yaklaştık. Merkezimizde ziyaretçilerimizi 10.000 yıllık tarihi geçmişe götüreceğiz.” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük ahşap kamu yatırımı olma özelliğini de taşıyor.

turkiyenin-en-buyugu-catalhoyuk-tanitim-ve-karsilama-merkezi-ayni-zamanda-turkiyenin-en-buyuk-ahsap-kamu-yatirimi-olma-ozelligini-de-tasiyor-001.jpg

turkiyenin-en-buyugu-catalhoyuk-tanitim-ve-karsilama-merkezi-ayni-zamanda-turkiyenin-en-buyuk-ahsap-kamu-yatirimi-olma-ozelligini-de-tasiyor-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.