Konya’daki Enes Akyol cinayetinde çarpıcı detaylar ortaya çıktı

Konya’da geçtiğimiz Haziran ayında yaşanan silahlı çatışmada vurulan Enes Akyol, okul bahçesinde hayatını kaybetmişti. Olaya dair iddianame kabul edildi ve çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Tutuklu 3 sanık için istenen ceza da belli oldu.

Konya’daki Enes Akyol cinayetinde çarpıcı detaylar ortaya çıktı

17 Haziran'da Konya'nın merkez Meram ilçesi Aymanas Mahallesi'nde yaşanan silahlı çatışmada vurulan 20 yaşındaki Enes Akyol, kaçtığı Zafer Ortaokulu bahçesinde hayatını kaybetti.

Ekipler yapılan çalışma sonucu şüphelilerin Mustafa Tanrıkulu (23), Orhan Sağır (20) ve H.Ş.O. (17) olduğunu belirledi. 3 şüpheli gözaltına alındı.

Farklı suçlardan çok sayıda suç kayıtları bulunduğu iddia edilen şüphelilerin olayda kullandığı tabancalar da ele geçirildi. Silahları Tanrıkulu ile Sağır'ın kullandığı iddia edildi, zanlıların üçü de tutuklandı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ, DETAYLAR DİKKAT ÇEKTİ

Olaya ilişkin Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, sanıklar Mustafa Tanrıkulu, Orhan Sağır ve suça sürüklenen çocuk H.Ş.O'nun arkadaş oldukları, kendilerince uyuşturucu sattığını belirledikleri kişileri darbederek, ellerindeki uyuşturucuları aldıkları belirtildi.

2023/06/18/son-dakika-konyada-okul-bahcesinde-cinayet-enes-akyol-olduruldu.jpg

ÖLDÜRME AMACIYLA TAKİP ETMİŞLER

Sanıkların amacının uyuşturucuyu alıp satmak mı yoksa satışını engellemek mi olduğunun anlaşılamadığının aktarıldığı iddianamede olay gününe ilişkin şu değerlendirme yapıldı:

"Şüpheliler Orhan S. Mustafa T. ve H.Ş.O'nun birlikte suç işleme iradesi kapsamında ortak hareket ederek maktulü öldürme amacıyla takip ettikleri, Mustafa Tanrıkulu ve Orhan Sağır'ın tabancalarıyla maktule birden fazla kez ateş ettikleri, maktulün de olay sırasında arkasından gelen şüphelilere ateş ettiği, şüphelilerin maktulün ölümüne sebebiyet verdikleri, müşterek fail statüsünde 'kasten öldürme' suçunu işledikleri anlaşılmıştır. H.Ş.O'nun olay sırasında üzerinde tabanca olmamasına rağmen Orhan S. ve Mustafa T'nin yanında bulunarak ve olay sonrası hep birlikte kaçarak maktule yönelik 'kasten öldürme' suçunda eylemlere destek verip, 'fiillerini kolaylaştırıp, suç işleme kararını kuvvetlendiren ve yardım eden' olarak kabulü gerekmektedir."

2023/06/17/son-dakika-konyada-okul-bahcesinde-cinayet-enes-akyol-olduruldu.jpg

MÜEBBET HAPİS İSTENDİ

Savcı, sanıklar Mustafa Tanrıkulu, Orhan Sağır ve suça sürüklenen çocuk H.Ş.O'nun "kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmalarını talep etti.

İddianamede ayrıca sanıkların ruhsatsız silah bulundurdukları gerekçesiyle "6136 sayılı yasaya muhalefet" suçundan da cezalandırılmaları istendi.

Sanıklar 2 Şubat 2024'te hakim karşısına çıkacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.