Konya’dan ABD’deki öğrencilerin Gazze eylemlerine destek

Türkiye'deki birçok üniversite, ABD'de Gazze eylemlerine katılan öğrencilere polisin orantısız güç uygulamasını şiddetle kınadı. Konya’da ilk açıklama Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden geldi.

Konya’dan ABD’deki öğrencilerin Gazze eylemlerine destek

ABD'nin New York kentinde başlayan Filistin yanlısı protestolar, ülkenin prestijli üniversitelerine yayıldı. Üniversite yönetimleri ile öğrenciler karşı karşıya gelirken, yüzlerce öğrenci gözaltına alındı.

Gazze eylemleri farklı eyaletlerde 17 üniversitede devam ederken, Türkiye'deki üniversitelerden bu öğrencilere destek açıklaması yapıldı.

Konya’dan ABD’deki öğrencilerin Gazze eylemlerine ilk destek açıklaması Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden geldi.

konyadan-abddeki-ogrencilerin-gazze-eylemlerine-destek.jpg

NEÜ’nün kurumsal sosyal medya hesabından yayımlanan kınama metninde şu ifadelere yer verildi:

“ABD’de üniversite öğrencilerinin Gazze’de yaşanan insanlık dramına karşı gösterdikleri barışçıl protestoların güvenlik güçlerince şiddet kullanılarak engellendiğine, üniversite yönetimlerinin protestoları durdurmak için uzaktan eğitime geçtiğine şahit oluyor, yaşananlardan derin bir üzüntü duyuyoruz.

konyadan-abddeki-ogrencilerin-gazze-eylemlerine-destek-001.jpg

Barışçıl olarak seslerini duyurmak için bir araya gelen üniversite öğrencilerini susturmak, tehdit etmek ya da başka bir şekilde sindirmek için atılan her adım insan haklarının ihlalidir. Üniversite öğrencilerinin barışçıl gösterilerine karşı insan hakları, akademik özgürlük ve ifade hürriyetini yok saymaya yönelik bu engelleme, şiddet ve gözaltı uygulamaları, Gazze’de yaşanan insani krize suç ortaklığının son noktasını oluşturmaktadır.

konyadan-abddeki-ogrencilerin-gazze-eylemlerine-destek-002.jpg

Gazze, insanlığın ortak problemi ve acısı haline gelmiştir. Bu acıya karşı cesaretle seslerini yükselten dünyadaki tüm akademik kurumları, akademisyenleri ve öğrencileri tebrik ediyor, bu barışçıl protestoların ayak izlerini takip edecek diğer akademik kurumları da tepkilerini cesaretle göstermeye davet ediyor, engelleme gayretinde bulunanları şiddetle kınıyoruz.

İnanıyoruz ki insanlığın ortak vicdanı bu süreçte de galip gelecektir.”

konyadan-abddeki-ogrencilerin-gazze-eylemlerine-destek.png

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.