Konyalılar dikkat! Meteoroloji Salı günü için de uyardı

Konya’ya 3 gündür uyarı üstüne uyarı geliyor. Şehir genelinde etkisini sürdüren kuvvetli sağanak yağışın, 13 Haziran Salı günü de devam edeceği açıklandı. Meteoroloji, saat verdi ve vatandaşları uyardı. Bu arada özlemle beklenen yaz havası ufukta göründü.

Konyalılar dikkat! Meteoroloji Salı günü için de uyardı

Konya, 3 gündür kesintisiz kuvvetli sağanak yağmurun etkisi altında.

Şehir merkezinde aralıklarla yağan yağmur, bir çok ilçede sel ve su baskınlarına neden oluyor, ekili arazilere de zarar veriyor.

KONYA’YA YAĞMUR YAĞIŞI DEVAM EDECEK Mİ?

Şiddetli yağışın devam edip etmeyeceği merak ediliyordu, Meteoroloji yeni tahminleriyle bu sorunun cevabını verdi.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya’yı 13 Haziran 2023 Salı günü için de uyardı.

Uyarı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“13 Haziran 2023 Salı günü (yarın) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra Bölgemiz (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) genelinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli firtina ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

BU SAATLERE DİKKAT!

Saat 13.00’te başlaması beklenen kuvvetli yağışın, akşam saat 21.00’e kadar edeceği tahmin ediliyor. Bu nedenle bölge için sarı kodlu uyarı verildi.

konyalilar-dikkat-meteoroloji-sali-gunu-icin-de-uyardi.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteorolojinin 5 günlük hava durumu tahminlerine göre; Konya’da yağışlar Çarşamba ve Perşembe günü de devam edecek. Cuma gününden itibaren ise yağışların sona ermesi ve hava sıcaklığının 29 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

İşte ilçe ilçe Konya hava durumu tahmini:

konyalilar-dikkat-meteoroloji-sali-gunu-icin-de-uyardi-001.jpgkonyalilar-dikkat-meteoroloji-sali-gunu-icin-de-uyardi-002.jpgkonyalilar-dikkat-meteoroloji-sali-gunu-icin-de-uyardi-003.jpgkonyalilar-dikkat-meteoroloji-sali-gunu-icin-de-uyardi-004.jpgkonyalilar-dikkat-meteoroloji-sali-gunu-icin-de-uyardi-005.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.