Konyalılar dikkat! Yağmur kuvvetli geliyor

Kavurucu sıcağın etkisindeki Konya’ya serinleten haberi veren Meteoroloji, bugün şehrin tamamında kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu. Öğle saatlerinde başlayacak yağmurun akşama kadar devam etmesi bekleniyor.

Konyalılar dikkat! Yağmur kuvvetli geliyor

Bunaltan sıcaklar bugün itibarıyla Konya’yı terk ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son uyarısına göre; şehrin tamamında bugün öğle saatleri itibarıyla kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden sonra Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde (Meram, Selçuklu, Karatay, Derebucak, Sedişehir, Beyşehir, Hüyük, Derbent, Doğanhisar, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Altınekin, Cihanbeyli, Kulu, Yunak, Çeltik, Akşehir ve Tuzlukçu) yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

SEL, YILDIRIM, DOLU...

Bu nedenle ani, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İşte bugün Konya ve ilçelerinin hava durumu tahmini:

konyalilar-dikkat-yagmur-kuvvetli-geliyor.jpgkonyalilar-dikkat-yagmur-kuvvetli-geliyor-001.jpg

AKOM'DAN UYARI

Bu arada Konya AKOM da vatandaşları, "İlimiz genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadeleriyle uyardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.