Konya’nın 17 ilçesine son dakika uyarısı

Eylül ayı, Türkiye’nin bir çok yerinde şiddetli yağışlarla geldi. Peki, bir çok bölgede ölümlere yol açan sel felaketine neden olan yağışlar devam edecek mi? Meteoroloji, Konya’ya son dakika uyarısı yaptı, 17 ilçede bugün kuvvetli yağış var.

Konya’nın 17 ilçesine son dakika uyarısı

Temmuz ve Ağustos aylarını rekor düzeydeki kavurucu sıcakların etkisi altında geçiren Türkiye, Eylül ayına kuvvetli yağışlarla girdi.

Konya’nın da aralarında bulunduğu bir çok ilde 3 gündür sağanak yağış görülüyor.

Aksaray ve Nevşehir’de 3 kişinin ölümüne yol açan, kayıp bir bebeğin ise hala arandığı sel felaketine neden olan yağışların devam edip etmeyeceği merak ediliyordu.

Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden, şehre son dakika uyarısı geldi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün (04 Eylül 2023 Pazartesi) öğleden sonra görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde (Meram, Selçuklu, Karatay, Derbent, Doğanhisar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Altınekin, Cihanbeyli, Kulu, Yunak, Çeltik, Akşehir, Seydişehir ve Tuzlukçu) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, çatı uçması, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Saat 13’te başlaması beklenen kuvvetli yağışın, akşam saat 21’e kadar sürebileceği belirtildi.

konyanin-17-ilcesine-son-dakika-uyarisi.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.