Konya’nın bir ilçesini ayağa kaldıran olay

Konya Çumra’da hırsızlık iddiasıyla yakalanan bir aile jandarmaya teslim edildi. Onlar serbest bırakılırken, kendilerine cinsel saldırıda bulunduğunu ileri sürdükleri çiftçi Şahin Ersöz tutuklandı. Haberi alan ilçe halkı adliye binası önünde eylem yaptı.

Konya’nın bir ilçesini ayağa kaldıran olay

Konya'nın Çumra ilçesine bağlı Erentepe Mahallesinde dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre; C.S.(39) isimli vatandaş kendisine ait bahçesinde şüpheli bir araç ve onun yanında 3 kişiyi gördü.

C.S'nin yanlarına geldiğini gören D.U. (37), eşi F.U. (39) ve çocukları F.U. (20) geldikleri araçla kaçmaya başladı.

Yaşanan kovalamaca sonucu vatandaşlar tarafından Kuzucu Mahallesi civarında yakalanan hırsızlık şüphelilerinin araçlarında balyoz, demir kesme makası, kazma ve levye ele geçirildi.

konyanin-bir-ilcesini-ayaga-kaldiran-olay.jpeg

“İHBAR EDERSENİZ TACİZ ETTİĞİNİZİ SÖYLERİM”

Şüpheli kadın F.U, iddiaya göre; kendisini yakalayan vatandaşlara, “Bizi ihbar ederseniz tacizde bulunduğunuzu söylerim” tehdidinde bulundu.

Vatandaşların ihbarı üzerine 3 hırsızlık şüphelisi jandarma tarafından gözaltına alındı.

Hırsızlık zanlısı kadının Şahin Ersöz tarafından darp edildiklerini ayrıca Ersöz'ün kendisine cinsel saldırıda bulunduğu öne sürmesi üzerine Ersöz de gözaltına alındı.

Çumra Cumhuriyet Savcılığı tarafından 'bina içinde muhafaza altında bulunan eşya hakkında hırsızlık ve cinsel saldırı' suçlarından soruşturma başlatıldı.

F.U. ve oğlu D.U. savcılıkça serbest bırakırken diğer şüpheli D.U'nun ise Karaman 1 ve 4. Asliye Ceza Mahkemesince 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan hakkında yakalama kararı olduğu belirtildi.

konyanin-bir-ilcesini-ayaga-kaldiran-olay-001.jpg

ÇİFTÇİ TUTUKLANDI İLÇE AYAĞA KALKTI

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Şahin Ersöz ise çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince 'cinsel saldırı' suçlamasıyla tutuklandı.

konyanin-bir-ilcesini-ayaga-kaldiran-olay.jpg

Bu karar üzerine ilçe ayağa kalktı. Gece boyunca jandarma binası önünde bekleyen vatandaşlar sosyal medya üzerinden bir araya gelerek Ersöz'ün serbest bırakılması için adliye önünde eylem yaptı.

konyanin-bir-ilcesini-ayaga-kaldiran-olay-002.jpg

SERBEST BIRAKILDI

Adliye binası önündeki eylem gün boyu sürerken, Şahin Ersöz akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Ersöz'ü çıkışta çok sayıda kişi karşıladı. 

sahin-ersoz.jpeg

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum