Konya’nın bu ilçesinde 24 saatte metrekareye 23,3 kilogram yağış düştü

Konya’da meteorolojinin uyarısını yaptığı gök gürültülü sağanak yağış dün etkisini göstermişti. Beyşehir ilçesinde şiddetini artıran yağış nedeniyle devlet hastanesini de su basmıştı. İlçede son 24 saatte metrekareye 23,3 kilogram yağış düştüğü açıklandı.

Konya’nın bu ilçesinde 24 saatte metrekareye 23,3 kilogram yağış düştü

Konya’nın Beyşehir ilçesinde dün akşam saatlerinde kısa süreli fırtına ile birlikte yaklaşık bir saat etkili olan gök gürültülü sağanak yağış, ilçe merkezindeki bazı yolların yağmur sularıyla kaplanması sonucu göle dönüşmesine yol açmış, bazı iş yerleri ile evlerin bodrum katlarını sular basmıştı.

Vatandaşların yanı sıra, belediye ekipleri de ihbar gelen noktalarda vidanjörlerle su tahliye çalışmaları yürütmüştü.

Yeni Mahalle ile Bahçelievler Mahallesinde ağaçların devrilmesine yol açan sağanak yağış, Beyşehir Devlet Hastanesinde de patlayan yağmur drenaj borusu nedeniyle bir servisin yağmur sularıyla kaplanmasına neden olmuş, bu nedenle, servisteki hasta ve yakınları başka servislere tahliye edilmişti.

DÜŞEN YAĞIŞ MİKTARI AÇIKLANDI

Meteoroloji verilerine göre; Beyşehir’de, dün metrekareye 23,3 kilogram yağış düştü.

Konya'da metrekareye düşen 19,9 kilogram yağmurla Meram Kayhüyük Mahallesi en fazla yağış alan ikinci bölge olurken, Beyşehir Yeşildağ Orman Sahası'na da 19,4 kilogram yağış düştü.

Yapılan ölçümlere göre, Meram Güneydere Mahallesinde metrekareye 15,9, Derbent ilçesinde 14,4, Derbent Aladağ'da 14,2, Meram İnlice Mahallesinde 14,0, Doğanhisar'da 11,3, Hüyük'te ise 9,9 kilogram yağış düştü.

konyanin-bu-ilcesinde-24-saatte-metrekareye-233-kilogram-yagis-dustu.jpg

konyanin-bu-ilcesinde-24-saatte-metrekareye-233-kilogram-yagis-dustu-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.