Konya’nın ünlü son tahta kaşık ustası vefat etti

Konya’da tahta kaşık geleneğinin son temsilcisi olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden ‘Yaşayan İnsan Hazineleri’ ödülü alan Mustafa Sami Onay bugün vefat etti. Onay’ın cenazesi Hacıfettah mezarlığında toprağa verildi.

Konya’nın ünlü son tahta kaşık ustası vefat etti

Konya’nın yaşayan tek tahta kaşık ustası Mustafa Sami Onay 64 yaşında vefat etti. Hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Onay’ın cenazesi İkindi namazı sonrası, Külahçı camiinde kılınan namazın ardından Hacıfettah mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ile İlçe Belediye Başkanları da katıldı.

konyanin-unlu-son-tahta-kasik-ustasi-vefat-etti.jpg

MUSTAFA SAMİ ONAY KİMDİR?

Konya'nın tek tahta kaşık ustası olan Mustafa Sami Onay, dedesinden öğrendiği işini yaklaşık 50 yıldır gayretle sürdürdü. 2022’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden 'Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri' ödülü alan Onay, mesleğin gelecek kuşaklara aktarılması için büyük hayret gösterdi.

konyanin-unlu-son-tahta-kasik-ustasi-vefat-etti-001.jpg

Küçük yaşlarda babasını kaybettikten sonra 1977 yılında tahta kaşık işine başlayan Onay, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın UNESCO’ya kayıtlı sanatçıları arasında yer alıyordu. 64 yaşında yaşama veda eden Mustafa Sami Onay, 2015 yılında da Konya’da Yılın Ahisi seçilmişti.

konyanin-unlu-son-tahta-kasik-ustasi-vefat-etti-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.