Konya’nın vaka sayısı artan ilçesinde yeni kısıtlama kararı çıktı

Vaka sayısı artan Konya’nın Kulu ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında nişan ve düğün törenleri, 3 saate düşürüldü.

Konya’nın vaka sayısı artan ilçesinde yeni kısıtlama kararı çıktı

Konya’nın vaka sayısı hızla artan ilçeleri arasındaki Kulu’da, yeni kısıtlamalara gidildi.

Kaymakam Ali Edip Budan başkanlığındaki Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar çerçevesinde; ilçede artış gösteren koronavirüs vakaları nedeniyle, mahalle, sokak ve salonlardaki merasimlerde, gelin alma, kına, nişan ve sünnet düğünlerinde kısıtlamaya gidilerek, süre 3 saate düşürüldü.

Kararda şu ifadelere yer verildi:

"Pandemi sürecinde gelinen aşama nedeniyle, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu 08.07.2020 tarih 52 Nolu Kararının 1. Maddesinde değişiklik yapılmış olup; İlçemiz sınırları içerisinde yer alan köylerde ve sokaklarda yapılan düğün (gelin alma, kına vs. dahil) nişan, sünnet düğünü vb. benzeri etkinliklerin süresinin aynı gün içerisinde kalması; saat 10:00 ile 23:00 saatleri arasında altı saati geçmeyecek olan kararın 22.08.2020 tarihinden itibaren üç saati geçmeyecek şekilde yapılmasına ve bu uygulanmasına, konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, tedbirlere uymayanlara ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir."

Haber Dairesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.