Konya’ya flaş uyarı! Yine kuvvetli yağacak

Neredeyse yağışsız gün geçirmeyen Konya’ya, Pazar günü için sarı kodlu uyarı geldi. Yarın Konya’nın tamamında kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Sel, su baskını ve dolu yağışına karşı uyarı dikkatli olunması gerekiyor.

Konya’ya flaş uyarı! Yine kuvvetli yağacak

Konya kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de neredeyse yağışsız gün geçmiyor.

Dün etkili olan ve bazı ilçelerde sel ve su baskınlarına yol açan kuvvetli yağmur, 11 Haziran Pazar günü yeniden etkisini gösterecek.

KONYA’YA SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya ve ilçelerini özellikle uyardı. Uyarı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; 11 Haziren 2023 Pazar Günü İç Anadolu’nun güney ve doğusu (Sivas, Kırşehir, Kırıkkale, Kayseri, Çankırı Konya, Karaman, Aksaray, Yozgat, Nevşehir, Niğde ile Ankara’nın güney ve doğusu), Orta Karadeniz’in iç kesimleri (Tokat, Amasya, Çorum ile Kastamonu’nun güneyi), Afyonkarahisar, Burdur ,Isparta, Antalya’nın iç kesimleri ile Adana’nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Yağışların sabah saatlerinden başlayıp gece yarısına kadar süreceği bildirildi ve sarı kodlu uyarı verildi.

konyaya-flas-uyari-yine-kuvvetli-yagacak.jpg

SARI KOD NEDİR?

Sarı kodlu uyarıya göre hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

BİR UYARI DA VALİLİKTEN GELDİ

Konya Valiliği de Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünün tahminini paylaştı, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

KONYA’DA 3 GÜN ARALIKSIZ KUVVETLİ YAĞIŞ VAR

Meteorolojinin 5 günlük hava durumu tahmin raporu da yayımlandı. Buna göre; Pazar gününü kuvvetli yağışın altında geçirecek olan Konya ve ilçeleri, yeni haftanın ilk 2 gününde de yağmurlu olacak. Gök gürültülü sağanak yağışın kuvvetli düşmesi bekleniyor.

14 Haziran Çarşamba gününden itibaren ise hem yağışlar etkisini kaybedecek hem de sıcaklıklar artışa geçecek.

İşte ilçe ilçe Konya güncel hava durumu tahmini:

konyaya-flas-uyari-yine-kuvvetli-yagacak.jpegkonyaya-flas-uyari-yine-kuvvetli-yagacak-001.jpegkonyaya-flas-uyari-yine-kuvvetli-yagacak-002.jpegkonyaya-flas-uyari-yine-kuvvetli-yagacak-003.jpegkonyaya-flas-uyari-yine-kuvvetli-yagacak-004.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.