Konya’ya sarı kodlu uyarı! Kuvvetli geliyor

Konya ve ilçelerine Meteorolojiden kuvvetli sağanak yağış uyarısı geldi. Sarı kodlu uyarıda; sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yerel kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Konya’ya sarı kodlu uyarı! Kuvvetli geliyor

Konya’da uzun süredir beklenen yağmur yağışı, iki gündür aralıklarla hafif şekilde görülüyor.

Aralık ayı ortasında adeta bahardan kalma günler yaşayan Konya’ya Meteorolojiden kuvvetli sağanak yağış uyarısı geldi.

SARI KODLU UYARI

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:  

“14 Aralık 2022 Çarşamba günü İç Anadolu Bölgesinde beklenen sağanak yağışların; Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Yozgat çevreleri ile Konya'nın kuzeyi, Ankara'nın güney ve doğusunda yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yerel kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

konyaya-sari-kodlu-uyari-kuvvetli-geliyor.jpg

KONYA VALİLİĞİ DE UYARDI

Konya Valiliği de Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün uyarısını yayınladı ve vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Açıklama şöyle: 

"14 Aralık 2022 Çarşamba günü beklenen sağanak yağışların; Konya'nın kuzeyi (Hüyük, Doğanhisar, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Altınekin, Cihanbeyli, Kulu, Yunak, Çeltik, Tuzlukçu, Akşehir), Karaman'ın güneyi (Başyayla, Sarıveliler, Ermenek) ve Aksaray il genelinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yerel kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Sabah saat 6'da başlayacak kuvvetli yağışın, akşam 18'e kadar etkili olacağı bildirildi. 

konyaya-sari-kodlu-uyari-kuvvetli-geliyor-006.jpg

HAVA SICAKLIĞI DA DÜŞECEK

Konya’da Çarşamba günü etkisini gösterecek kuvvetli sağanak yağışla birlikte hava sıcaklıklarında da ani düşüş yaşanacak. Kent merkezinde en düşük 7, en yüksek 9 derece sıcaklık görülecek.

Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise Konya’nın genelinde parçalı ve çok bulutlu bir havanın görülmesi bekleniyor.

İşte Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava durumu tahmini:  

konyaya-sari-kodlu-uyari-kuvvetli-geliyor-002.jpgkonyaya-sari-kodlu-uyari-kuvvetli-geliyor-003.jpgkonyaya-sari-kodlu-uyari-kuvvetli-geliyor-004.jpgkonyaya-sari-kodlu-uyari-kuvvetli-geliyor-005.jpg

SARI KOD NEDİR?

Sarı kodlu uyarıya göre hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

konyaya-sari-kodlu-uyari-kuvvetli-geliyor-001.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Son Dakika ve gündem haberlerinin anında size ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Haber Dairesi WhatsApp haber sistemine dahil olabilirsiniz.

HABER DAİRESİ WHATSAPP GRUBUNA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum