Konya’ya son dakika uyarısı! Çok kuvvetli geliyor

Konya ve ilçeleri için Meteorolojiden son dakika uyarısı geldi. Bu gece itibarıyla bazı bölgelerde başlayacak sağanak yağış, yarın da Konya ve bölgesinde etkili olacak. Yağışların çok kuvvetli olması bekleniyor.

Konya’ya son dakika uyarısı! Çok kuvvetli geliyor

Konya, Nisan ayını da yağış altında geçiriyor, başta üreticiler olmak üzere şehirde herkesin yüzü gülüyor.

KONYA’YA YENİ UYARI

Kurak geçen kış döneminin ardından bahar aylarında etkisini göstermeye başlayan yağışlar, Konya ve bölgesinde devam ediyor.

Meteoroloji, şehrin 5 günlük hava durumu tahmin raporunu güncelledi, yarın için de önemli bir uyarı yaptı.

ÇOK KUVVETLİ YAĞACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre; bu gece saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'de Antalya merkez ve doğusu, Burdur’un güneydoğusu ve Isparta'nın güneyinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (metrekareye 21-75 kilogram), yarın Batı Karadeniz Bölgesi, İç Ege (Afyonkarahisar, Denizli, Uşak ve Kütahya) ve İç Anadolu'da (Ankara, Konya, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Kırıkkale, Yozgat) ve Adana'da yerel olarak kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram) sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

SEL VE SU BASKINI UYARISI

Yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

konyaya-son-dakika-uyarisi-cok-kuvvetli-geliyor-004.jpeg

5 GÜN DEVAM EDECEK

Meteorolojinin tahminlerine göre; Konya’da yağmur yağışı önümüzdeki 5 gün boyunca devam edecek. Ayrıca sıcaklıklarda da hissedilir derecede düşüş yaşanacak.

Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava durumu tahmin raporu şöyle:

konyaya-son-dakika-uyarisi-cok-kuvvetli-geliyor.jpegkonyaya-son-dakika-uyarisi-cok-kuvvetli-geliyor-001.jpegkonyaya-son-dakika-uyarisi-cok-kuvvetli-geliyor-002.jpegkonyaya-son-dakika-uyarisi-cok-kuvvetli-geliyor-003.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.