Konya’ya turuncu kodla uyarı: Yarına dikkat!

Son Dakika Haberi! Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğünden Konya’ya fırtına uyarısı geldi. Turuncu kod ile verilen uyarıya göre; fırtınanın hızı saatte 100 kilometreyi bulacak. Ayrıca Konya’da 4 gün boyunca aralıksız yağış bekleniyor.

Konya’ya turuncu kodla uyarı: Yarına dikkat!

Meteorolojiden Konya’ya son dakika uyarısı geldi. Fırtına, rüzgar ve 4 gün aralıksız yağış görülecek.  

KONYA’YA TURUNCU UYARI

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, Konya ve çevresine fırtına uyarısı yaptı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Rüzgarın; 4 Nisan 2023 Salı günü güney ve güneybatı (lodos) yönlerden Aksaray'da kuvvetli yer yer fırtına (40-60 km/saat hamleli 60-70 km/saat), Konya, Karaman ve Niğde çevrelerinde ise kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yüksek kesimlerinde hamleli tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, toz savrulması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın bölgemizde Salı gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.”

4 GÜN YAĞMUR YAĞIŞI VAR

Güncellenen 5 günlük hava durumu tahminlerine göre de Konya’da yarından itibaren 4 gün süreyle sağanak yağış etkili olacak.

İşte, ilçe ilçe Konya hava durumu tahmini:

konyaya-turuncu-kodla-uyari-yarina-dikkat.jpegkonyaya-turuncu-kodla-uyari-yarina-dikkat-001.jpegkonyaya-turuncu-kodla-uyari-yarina-dikkat-002.jpegkonyaya-turuncu-kodla-uyari-yarina-dikkat-003.jpeg

AFAD UYARISI

Ayrıca AFAD da Konya ve bölgesinde bulunan vatandaşların cep telefonlarına; "Meteorolojiye gore yarın Konya'da kuvvetli fırtına bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olun." mesajı gönderdi.

konyaya-turuncu-kodla-uyari-yarina-dikkat-004.jpeg

TURUNCU UYARI NEDİR?

Turuncu uyarıda hava durumu tehlikelidir! Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Haber Dairesi (KONYA HABER)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.