Konya’ya yeni haftada yağmur uyarısı geldi

Meteoroloji, merakla beklenen haftalık hava durumu tahmin raporunu açıkladı. Pazartesi günü için Konya’ya yağmur uyarısı yapıldı. Hava sıcaklıkları da düşecek. (Konya güncel hava durumu)

Konya’ya yeni haftada yağmur uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 - 11 Eylül 2022 tarihlerini kapsayan haftalık hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Bazı illere fırtına, Konya’nın da aralarında bulunduğu bazı illere ise sağanak yağış uyarısı yapıldı.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Hava sıcaklıklarının azalarak, hafta içi kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

FIRTINA UYARISI

Orta ve Güney Ege’de rüzgarın yarın (05 Eylül 2022 Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa)kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Salı günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

KONYA’DA PAZARTESİ SAĞANAK YAĞIŞ VAR

Meteorolojinin tahminine göre; Konya'nın güney ve batı kesimlerinde, parçalı ve az bulutlu, yarın (05 Eylül 2022 Pazartesi) öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

HAVA SICAKLIĞI AZALACAK

Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında zaman zaman kuvvetli olarak esecek. Hava sıcaklığının bölge genelinde 1 ila 3 derece azalması bekleniyor.

Yağış beklenmeyen ilçeler; Çeltik, Cihanbeyli, Emirgazi, Ereğli, Halkapınar, Karapınar ve Yunak.

İşte Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava durumu tahmin raporu:

iste-konya-ve-ilcelerinin-5-gunluk-hava-durumu-tahmin-raporu.jpegiste-konya-ve-ilcelerinin-5-gunluk-hava-durumu-tahmin-raporu-001.jpegiste-konya-ve-ilcelerinin-5-gunluk-hava-durumu-tahmin-raporu-002.jpegiste-konya-ve-ilcelerinin-5-gunluk-hava-durumu-tahmin-raporu-003.jpegiste-konya-ve-ilcelerinin-5-gunluk-hava-durumu-tahmin-raporu-008.jpegiste-konya-ve-ilcelerinin-5-gunluk-hava-durumu-tahmin-raporu-009.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.