Konya’ya yeni mahalle kuruluyor! Konutlar böyle olacak

Konya’nın şehir merkezinde kalan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet etme vasfını yitirmiş cephanelik, Çumra’ya taşınıyor. Tarihi dönüşümle Sille’ye yeni bir mahalle kurulacak. Bölgede tam 4 bin 789 konut yapılacak. Projeden ilk fotoğraflar ortaya çıktı.

Konya’ya yeni mahalle kuruluyor! Konutlar böyle olacak

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin dev projesinde yeni detaylar ortaya çıktı. Sille’de kurulacak yeni mahalleye yapılacak konut sayısı belli oldu. İşte projeden ilk kareler.

EN BÜYÜK BÜTÇELİ ÇALIŞMA

Türkiye’nin en önemli kentsel dönüşümlerinden biri, Konya Büyükşehir tarihindeki en büyük bütçeli çalışmayla hayata geçiyor.

Sille’de bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin cephaneliğini Çumra ilçesi Abditolu Mahallesine taşınıyor.

konyaya-yeni-mahalle-kuruluyor-konutlar-boyle-olacak.jpg

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni tip mühimmatını depolayabileceği standartta modern bir tesis, 8 milyon metrekare arsa üzerine inşa ediliyor. Bu doğrultuda Yeni Cephanelik Projesi kapsamında şehir merkezinden uzakta, NATO standartlarına uygun, akıllı mühimmat olarak da Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayacak modern karargâh binaları ve mühimmat depoları yapılıyor.

Yeni Cephanelik Projesi, 861 milyon 950 bin lira yatırım bedeliyle Büyükşehir tarihinde yapılan en büyük bütçeli iş olma özelliğini de taşıyor.

konyaya-yeni-mahalle-kuruluyor-konutlar-boyle-olacak-001.jpg

YERİNE YENİ BİR MAHALLE KURULACAK

İnşaat tamamlanınca Sille Yolu cephaneliğini Çumra’ya taşınacak o bölgede tarihi bir dönüşüme imza atılacak. Cephaneliğin taşınmasının ardından bölgeye yatay mimaride yeni ve nezih bir mahalle kazandırılacak.

3 milyon 521 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Cephanelik Dönüşüm Projesinde; yatay mimarinin, şehirciliğin ve sosyal donatıların en güzel örnekleri yer alacak.

konyaya-yeni-mahalle-kuruluyor-konutlar-boyle-olacak-002.jpg

KONYA'YA DEĞER KATACAK

4 bin 789 dairenin yapılacağı projede; yeşil alanlar, yürüyüş ve bisiklet yolları, sosyal donatılar, sağlık tesisleri, ticari alanlar ve camiler de yer alacak.

İşte alanında bir ilk olarak Konya’ya değer katacak projeden ilk görseller:

konyaya-yeni-mahalle-kuruluyor-konutlar-boyle-olacak-003.jpg

konyaya-yeni-mahalle-kuruluyor-konutlar-boyle-olacak-004.jpg

İlgili Haberler
 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum