Kuraklığın vurduğu Konya’da çiftçiler yağmur duasına çıktı

Bu yıl kurak bir dönem geçiren Konya, beklenen kar yağışını alamadı. Bahar ayları geldi ancak yağmur da yağmadı. Konya’nın Güneysınır ilçesinde vatandaşlar yağmur ve bereket duasına çıktı.

Kuraklığın vurduğu Konya’da çiftçiler yağmur duasına çıktı

Konya Ovası bu yıl kurak bir dönem geçiriyor. Kışın beklenen kar yağışını alamayan Konya’da bahar ayları da sıcak geçiyor.

Nisan ayını neredeyse yağışsız geçiren Konya’da meteoroloji çiftçileri üzen verileri paylaşıyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği belirtiliyor, yağmur yağışı da tahminlerde gözükmüyor.

YAĞMUR DUASINA ÇIKILDI

Konya’nın Güneysınır ilçesine bağlı Bardas Mahallesi’nde vatandaşlar yağmur duasına çıktı.

kurakligin-vurdugu-konyada-ciftciler-yagmur-duasina-cikti.jpeg

Köyün yaşlılarından gençlerine, kadınlardan çocuklarına kadar herkes, yağmurun yağması ve bereketin gelmesi için dualar etti.

Duaya Güneysınır Kaymakamı Oğuz Yiğit, Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir ile birlikte ilçe emniyet müdürü, ilçe jandarma komutanı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

kurakligin-vurdugu-konyada-ciftciler-yagmur-duasina-cikti-001.jpeg

Muhtar Mustafa Küçükkara, bu tür etkinliklerin toplumun dayanışmasını ve birliğini güçlendirdiğini belirterek, köylülerin yağmur duasına gösterdiği katılımın önemli olduğunu vurguladı.

Küçükkara şunları söyledi:

“Bugünkü gerçekleştirdiğimiz yağmur duasında, maddi, manevi ve emeğinizi esirgemeyen siz değerli kardeşlerimize, gösterdiğiniz ilgi ve alaka için hepinize teşekkür ederiz. Allah yardımlarımızı kabul etsin. Bardas Köyü'ne yakışır şekilde birlikte bir yağmur duasını daha gerçekleştirdik. Rabbim dualarımızı kabul etsin. Bol yağmurlu ve bereketli yıllar dileriz. Her şey gönlünüzce olsun.”

kurakligin-vurdugu-konyada-ciftciler-yagmur-duasina-cikti-002.jpeg

kurakligin-vurdugu-konyada-ciftciler-yagmur-duasina-cikti-003.jpeg

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.