Mehmet Baykan: Kira fiyatlarında geriye doğru evrilme var

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kira fiyatlarına ilişkin konuşma yaptı. Baykan, kira artışlarında geriye doğru bir evrilme olduğunu belirterek “Piyasanın dengeye oturmakta olduğunu görmekteyiz” dedi.

Mehmet Baykan: Kira fiyatlarında geriye doğru evrilme var

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Cumhuriyet Halk Partisi’nin vermiş olduğu kira artışları ve buna bağlı olarak yaşanan olaylar hakkında meclis araştırması önergesi hakkında konuştu.

Kira artışlarında geriye doğru bir evrilme olduğunu belirten Mehmet Baykan, “Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanlığının vermiş olduğu kira artışları ve buna bağlı olarak yaşanan olaylar hakkında, Meclis araştırması önergesi hakkında aleyhte söz almış bulunuyorum. Süremin bir kısmını böyle kullanıp bir kısmında da içerisinde bulunduğumuz Mevlâna Haftası’na ilişkin görüşlerimi ifade edeceğim. Tabii ki yaşanan bu aksaklıkların ve sıkıntıların en büyük sebebinin ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında doğan konut açığının ve yaşanan iç göçün olduğunu hepimiz ziyadesiyle biliyoruz. Gerçi, yaşanan sıkıntılardan sonra, 7 Ağustos tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun verdiği önergeden sonra, günümüze değin bu anlamda birtakım iyileşmelerin de olduğunu, kira artışlarının başladığı noktada değil ama pik yaptığı tavan fiyatlardan geriye doğru bir evrilme içerisinde olduğunu ve piyasanın bir dengeye oturmakta olduğunu da görmekteyiz. Bunun sebeplerinin de yüce Meclisimizin aldığı karar ile hükumetimizin talimatların, yönetmeliklerin ve meclis nezdinde kanunlarla ilgili yaptığı çalışmaların etkili olduğunu görmekteyiz. Piyasaların bir miktar seçim öncesinde ve sonrasında yaşadığı dalgalanmaları fırsat bilen rant sahiplerinin, karcıların da bu noktada piyasayı ciddi anlamda etkilediğini ancak gelinen noktada arzu edilen değerlerde olmasa da kira artışlarının rayına oturduğunu ve gerek Ankara, İstanbul ve memleketim olan Konya piyasalarında yaptığımız incelemede gerekse medyada yaptığımız incelemede piyasa şartlarının oturmaya başladığını, kiracı-ev sahibi olaylarından kaynaklanan mahkemeye müracaatların da durduğunu gördük. Bu noktada da memnuniyet verici bir durum söz konusu. Ancak zamanla, konut açığının kapatılmasıyla birlikte ciddi anlamda sorunun çözüme ulaşacağını biliyoruz ve bekliyoruz” dedi.

mehmet-baykan-kira-fiyatlarinda-geriye-dogru-evrilme-var.jpg

KONYA’YA DAVET

Filistin’deki zulme değinen Baykan, Mevlana Haftası kapsamında tüm dünyayı Konya’ya davet etti Baykan şunları söyledi:

“Bu vesileyle, dünyamızın gerek Filistin’de gerekse dört bir tarafında mazlumların zalimler tarafından ezilmeye çalışıldığı, öldürülmeye çalışıldığı ve yerinden yurdundan edilmeye çalışıldığı bir ortamda, tam da bugün Konya'da, memleketim, seçim bölgem Konya'da Mevlâna Haftası başlıyor. Her yıl 7-17 Aralık Mevlâna törenlerinin, Mevlâna ihtifallerinin Hazreti Mevlana'nın gerek Türkiye gerekse dünyanın dört bir tarafına çağrısı olarak iletilen öğretisinin daha fazla yaşanıldığı, daha fazla hissedildiği bir durumdayız. Ne diyor hazreti Mevlana, ‘Beri gel, daha beri, daha beri. Bu yol vuruculuk nereye dek böyle? Bu hır gür, bu savaş nereye dek? Sen bensin işte, ben senim işte. Ne diye bu direnme böyle ne diye? Ne diye aydınlıktan kaçar aydınlık, ne diye? Topumuz bir tek olgun kişiyiz, bir tek Ne diye böyle şaşı olmuşuz, ne diye?’ ve yine Arif Nihat Asya’nın birkaç mısrasıyla sizleri ve tüm dünyayı Konya'ya davet etmek istiyorum. ‘Her etek tennuredir, Her satır bir suredir, Her eda mana demek… Konya Mevlâna demek! Gel ki yollar boş değil; Her nefes ney, her yeşil, Kubbe-i Hadra demek, Konya Mevlâna demek! Türk alırken Asya’yı Mevleviler Konya’yı, Etmiş istila demek, Konya Mevlâna demek! Burada yer, gök ihtizaz Burada boş dönmez niyaz; Burada yoktur ‘lâ’ demek… Konya Mevlâna demek… Kar döner, rüzgâr döner; Yol döner, yollar döner… Yok bir istisna demek… Konya Mevlâna demek!”

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.