Meteoroloji Konya’yı tarih ve saat verip uyardı

Üç günlük aradan sonra Konya yeniden yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya’nın da aralarında bulunduğu 11 il için kuvvetli yağış uyarısı yaptı; sel, dolu ve fırtınaya karşı dikkatli olunmasını istedi.

Meteoroloji Konya’yı tarih ve saat verip uyardı

Konya ve ilçelerinde bir süredir etkili olan sağanak yağışlar, üç gündür yerini güneşli havaya bırakmıştı. Ara kısa sürdü, kuvvetli sağanak yağış geri dönüyor.

KONYA DAHİL 11 İLE UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya’nın da aralarında bulunduğu 11 il için yeni uyarı yayımlandı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“09 Haziran 2023 Cuma günü Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzey kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Yağışların Cuma günü saat 12.00 ila 20.00 arasında etkili olacağı kaydedildi.

2022/10/05/konya-yagmur-yagisi-arsiv.jpg

10 İLÇEYE DİKKAT ÇEKİLDİ

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü ise uyarı açıklamasında; Akşehir, Tuzlukçu, Yunak, Çeltik, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Altınekin, Cihanbeyli, Kulu ilçesinde yaşayanlardan, Cuma günü, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalarını istedi. Uyarı metni, Konya Valiliği tarafından da yayımlandı.

KONYA HAVA DURUMU

Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava durumu tahmin raporu da yenilendi. Buna göre şehir genelinde hafta sonu da dahil olmak üzere 5 gün süreyle yağışlar devam edecek.

İşte ilçe ilçe Konya hava durumu tahmini:

meteoroloji-konyayi-tarih-ve-saat-verip-uyardi.jpegmeteoroloji-konyayi-tarih-ve-saat-verip-uyardi-001.jpegmeteoroloji-konyayi-tarih-ve-saat-verip-uyardi-002.jpegmeteoroloji-konyayi-tarih-ve-saat-verip-uyardi-003.jpegmeteoroloji-konyayi-tarih-ve-saat-verip-uyardi-004.jpeg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün "9 - 15 Haziran 2023 tarihlerinde hava sıcaklıklarının batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor." notuyla paylaştığı haftalık hava durumu tahmin raporu ise şöyle: 

meteoroloji-konyayi-tarih-ve-saat-verip-uyardi-005.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.