Milli Savunma Bakanlığı’ndan Konya paylaşımı

Milli Savunma Bakanlığı, Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan Havadan İhbar Kontrol Uçağı ile icra edilen son görevi paylaştı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Konya paylaşımı

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığımızdan havalanan Havadan İhbar Kontrol Uçağı ile Romanya üzerinde NATO Güvence Tedbirleri kapsamında görev uçuşu icra edildi.” denildi.

DÜNYADA SADECE 3 ÜLKEDE VAR

10 bin metre yükseklikten 400 kilometrekarelik alan içindeki 1500 hedefi aynı anda tespit edebilen bu uçaklar, dünyada sadece 3 ülkede bulunuyor. Bunlardan biri de Türkiye. 

F-16'LARA DA İSTİHBARAT SAĞLIYOR

Konya'daki Havadan İhbar Kontrol Grup Komutanlığı envanterinde bulunan 4 uçak, ''Barış Kartalları'' olarak adlandırılıyor. Uçaklar, son teknoloji cihazlarla donatılmış. Barış Kartalı, operasyon bölgesine intikal ederken, havada yakıt ikmali de yapılıyor. Yakıt ikmali, Barış Kartalı'nın havada kalma süresini 2,5 saat daha uzatıyor. 

Hava ihbar kontrol uçakları, F-16'lara da istihbarat sağlıyor.

Türkiye; Kuzey, Güney, Doğu ve Batı isimlerinde 4 adet hava ihbar kontrol uçağına sahip. Bu dört uçak Türkiye'nin havadaki gözleri.

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.