Muhtarlar ne iş yapar? Konya’nın en kalabalık mahallesinin muhtarı anlattı

Konya’nın en kalabalık mahallesinin muhtarı Haber Dairesi’ne konuştu. 20 yıldır görev yapan Yazır Mahallesi Muhtarı Celalettin Doğan, "Muhtarlar ne iş yapar? diyenleri bir günlüğüne muhtarlığa bekliyorum" dedi.

Muhtarlar ne iş yapar? Konya’nın en kalabalık mahallesinin muhtarı anlattı

31 Mart yerel seçimlerinde 5. dönemine başlayan 20 yıldır aynı mahallede muhtarlık yapan Celalettin Doğan Muhtarlar ne iş yapar? diyenlere cevap verdi, yeni muhtarlara tavsiyelerde bulundu.

KONYA’NIN EN KALABALIK MAHALLESİ YAZIR

Konya’nın Selçuklu ilçesi nüfusuyla 50 ili geride bırakmış durumda. Şehrin en kalabalık mahallesi de Selçuklu’da bulunuyor.

Konya’nın nüfusu en fazla mahallesi 70 bin kişiyi aşan nüfusuyla Yazır Mahallesi oldu. Konya’nın en kalabalık mahallesi Yazır’ın muhtarı Celalettin Doğan, Haber Dairesi’ne konuştu.

20 YILDIR AYNI MAHALLEDE MUHTAR

1952 doğumlu, 30 yıllık Diyanet İşleri Başkanlığında hizmet edip emekli olan Doğan, 2004 yılından beri Yazır Mahallesi muhtarlığı yapıyor.

20 yıldır mahallenin muhtarlık görevini üstlenen Doğan, “Bizim mahallemizin nüfusu 70 binin üzerinde. Yazır Mahallesi; ulaşımı, asayişi, yaşam standartları gibi yönlerinden oturulabilecek bir yer.” diye konuştu.

muhtarlar-ne-is-yapar-konyanin-en-kalabalik-mahallesinin-muhtari-anlatti.jpeg

"MUHTARLAR NE YAPAR? DİYENLERİ BİR GÜNLÜĞÜNE MUHTARLIĞIMA BEKLİYORUM"

Son zamanlarda sosyal medyada muhtarlara yönelik dezenformasyon paylaşımlara çok sık rastladığını ve bundan üzüntü duyduğunu belirten muhtar Celaleddin Doğan, böyle düşünenleri bir günlüğüne muhtarlıkta ağırlamak istediğini söyledi.

Her gün saat 10'da muhtarlığı açtığını vurgulayan Doğan, gelmeden önce mahallesinin sokaklarını dolaştığını ve akşam 16'ya kadar muhtarlıkta olduğunu belirterek, “Muhtarlıkların yükü e-devlet ile hafifletildi ama herkesin e-devleti yok. Varsa bile evinde yazıcısı yok. Vatandaşlar çoğu işleri için muhtarlığa gelmeye devam ediyor." dedi.

muhtarlar-ne-is-yapar-konyanin-en-kalabalik-mahallesinin-muhtari-anlatti-001.jpeg

"MUHTARLAR MAHALLENİN GÖZÜ KULAĞI HATTA HER ŞEYİ OLUYOR"

Muhtarların mahallenin her şeyi ile ilgilenmesi gerektiğini söyleyen Doğan, asfalttan sokak lambalarına kadar takip ettiklerini ve bu işleri ilgili belediye ve kurumlara bildirerek çözdüklerini ifade etti.

muhtarlar-ne-is-yapar-konyanin-en-kalabalik-mahallesinin-muhtari-anlatti-004.jpeg

Vatandaşların evindeki huzursuzluğundan maddi sıkıntılarına kadar her şeyle muhtar olarak ilgilendiklerini belirterek, “Muhtar mahallesinin gözü, kulağı ve her şeyidir. Fakiri, öksüz ve yetimleri, ihtiyaç sahiplerini muhtar bilir. Çoğu derdini anlatamaz. Mesela bu sene Ramazan ayında yüzlerce kişiye un dağıttık. Hayırseverlerimizin katkılarıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz." dedi.

muhtarlar-ne-is-yapar-konyanin-en-kalabalik-mahallesinin-muhtari-anlatti-002.jpeg

YENİ MUHTARLARA ÖNERİLER: "MUHTARLIK MÜHÜRLE BİTMİYOR!"

Beşinci dönem muhtarlık görevine başlayan Yazır Mahallesi Muhtarı Celalettin Doğan, ilk kez muhtarlık yapacaklara da önerilerde bulundu.

"Öncelikle vatandaşın gönlünü kazanmaları lazım" diyen Doğan, "Muhtarlık mühürle bitmiyor. Mühür ve silah hevesi ile gelenler bir dönem ancak yapabilir. Uzun süre muhtarlık yapmak isteyenler vatandaşa güleryüzle davranmalı, gelenlere bütün işlerinde yardımcı olmalıdır. Ayrıca bir muhtar vatandaşın cenazesine, düğününe zengin fakir ayrımı yapmadan gitmelidir." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum