Selçuk Üniversitesi kararı Resmi Gazete'de

Resmi Gazete'nin bugünkü (24 Temmuz 2023) sayısı yayımlandı. Yönetmelikler bölümünde Selçuk Üniversitesi ile ilgili bir karar da yer aldı.

Selçuk Üniversitesi kararı Resmi Gazete'de

 

Resmi Gazete'de yayımlanan Selçuk Üniversitesi kararı şöyle:

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ RADYO-TELEVİZYON YAPIM VE YAYINCILIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 5/3/2007 tarihli ve 26453 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon Yapım ve Yayıncılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (d) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı fıkranın (c) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

“a) İlgi alanındaki bilimsel, sektörel, mesleki ve teknolojik gelişmeleri, ürünleri, değişimleri ve yenilikleri yakından takip ederek bir bilgi birikimi oluşturmak,”

“d) Merkezin ilgi alanında olan konuları, Üniversite öğrencilerinin gerçek çalışma ortamında uygulamalı olarak öğrenmelerine imkân sağlamak,”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı fıkranın (h) ve (i) bentleri yürürlükten kaldırılmıştır.

“f) Üniversite birimlerinde, önlisans, lisans ve lisansüstü eğitim düzeylerinde yapılacak kuramsal veya uygulamalı eğitim, proje ve araştırma çalışmalarına yardımcı olmak ve Merkezin uygun görmesi halinde Üniversite öğrencilerinin staj yapmalarına imkân sağlamak,”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(4) Müdür ve müdür yardımcılarının görev süresi bitmeden istifa ederek ayrılması, üç aydan fazla süreyle Üniversite dışında görevlendirilmesi ya da görevinin herhangi bir nedenle sona ermesi hallerinde aynı usulle Rektör tarafından yeni Müdür ve müdür yardımcıları görevlendirilir.”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b), (ç) ve (g) bentleri yürürlükten kaldırılmış, aynı fıkranın (ı) ve (i) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“ı) Merkezin yayınları ve diğer çalışmaları hakkında Üniversitenin diğer birimleri, Üniversite dışındaki kurum ve kuruluşlar ile halktan gelecek eleştiri, öneri ve istekleri değerlendirmek,

i) Merkezin çalışmaları, ihtiyaçları ve planları hakkında Rektöre bilgi vermek,”

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Yönetim Kurulu; Müdür, müdür yardımcıları ile İletişim Fakültesi Dekanının önerisi üzerine Üniversite öğretim elemanları arasından Rektör tarafından iki yıllığına görevlendirilen iki kişi olmak üzere toplam beş kişiden oluşur. Müdür görevden ayrıldığında Yönetim Kurulunun görevi de sona erer.”

MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (f) ve (k) bentleri yürürlükten kaldırılmış, aynı fıkranın (ğ) ve (i) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“ğ) Radyo, TV gibi düzenli yayıncılık çalışması yürüten uygulama birimlerinin dış program alımlarını görüşüp onaylamak,”

“i) Merkezin düzenlediği etkinlikler, yürüttüğü yayınlar ve diğer çalışmaları hakkında Üniversitenin diğer birimleri, Üniversite dışındaki kurum ve kuruluşlar ile halktan gelecek eleştiri, öneri ve istekleri değerlendirmek,”

MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 10- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 11- Bu Yönetmelik hükümlerini Selçuk Üniversitesi Rektörü yürütür.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.