Uzay yolculuğu eleştirilerine yanıt Konyalı vekilden geldi

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu eleştirilerine yanıt verdi. Baykan, “Son günlerde sosyal medyada koca koca milletvekillerinin yazdıklarını okudukça neden iktidar olamadıklarını daha iyi anlıyoruz” dedi.

Uzay yolculuğu eleştirilerine yanıt Konyalı vekilden geldi

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki konuşmasında Türkiye’nin uzay yolculuğunu eleştiren milletvekillerine tepki gösterdi.

Baykan, “Biz ülkemizin daha ileriye gidebilmesi adına 2018 yılında Türkiye Uzay Ajansını kurduk ve uzay çağı liginde var olmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Son günlerde sosyal medya da koca koca milletvekillerinin yazdıklarını okudukça neden iktidar olamadıklarını daha iyi anlıyoruz. Büyük mesafeler almak için adım atmak gerekir. Biz bu adımı attık. Vakti zamanında Kılıçdaroğlu da Sabiha Gökçen için ‘Uçak inmeyen yere havalimanı yapmışlar’ diyordu. İşte, siz hala kendi milletini küçümseyen, yapılan hiçbir şeyden memnun olmayan aynı kafada, aynı yerdesiniz. Ha, aranızda rahmetli Sadri Alışık'ın ‘Turist Ömer’ filminde ondan başka daha önce uzaya gitmiş, tecrübe etmiş biri vardı da söylemediyseniz size de aşk olsun, hiç olmazsa onu yollardık, bu daha ekonomik olurdu. Bir savaş uçağının 80 milyon dolar olduğunu düşünürsek milletin parasını heykele yatırmadık, ülkemizin uzay yolculuğunun kilometre taşını gediğine koyduk ve bu istikamette ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.