Vaka artışı umurlarında değil! Konya'da mühürlenen mekanda yine eğlence için toplandılar

Türkiye'deki Kovid-19 vaka yoğunluğu sıralamasında 8. sıraya yükselen Konya'da kuralları umursamayanlar yine eğlence mekanında çıktı. Polis baskınında 23 kişiye 144 bin 900 lira ceza uygulandı.

Vaka artışı umurlarında değil! Konya'da mühürlenen mekanda yine eğlence için toplandılar

Kademeli normalleşme döneminde vaka sayılarının yükselmesi endişeleri daha da artırdı. Konya da en fazla vaka yoğunluğunun olduğu iller tablosunda 8. sıraya yükseldi.  Kentte son 1 haftada her gün ortalama 655 kişi koronavirüse yakalandı. 

VAKA ARTIYOR AMA ONLARIN DERDİ EĞLENCE

Kentte vaka yoğunluğunun arttığı bir süreçte bazı kesimlerinin kuralları hiçe sayarak eğlenceden vazgeçmemesi ve kapalı mekanlarda toplanmaları tepkiyle karşılandı. Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kapalı olması gerekirken açık tutulan bir eğlence mekanına baskın yaptı. 

Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi Efsane Sokak'taki eğlence mekanına düzenlenen operasyonda, aralarında kadınların da bulunduğu 23 kişi, canlı müzik ve alkol eşliğinde eğlenirken yakalandı. İş yerinin daha önce de mühürlendiği belirlendi.

Sokağa çıkma kısıtlamasına ve maske ile sosyal mesafeye uymayan 23 kişiye toplam 144 bin 900 lira ceza uygulandı. İş yeri sorumlusu Hüseyin T. hakkında 'mühür bozma' ve 'bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma' suçlarından adli işlem başlatıldı. 

İş yeri, zabıta ekipleri tarafından yeniden mühürlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.