Yer Konya! Çarptığı kişi öldü, sürücü “Allah rahmet etsin” paylaşımı yaptı

Konya’da otomobilin çarptığı elektrikli bisikletli Aydın Mutlu (50) öldü. Sosyal medyada “Allah rahmet eylesin” paylaşımı yapan sürücünün ihmali olmadığı belirlendi. Kamera görüntüsü olayın seyrini değiştirdi, sürücü hakkında 6 yıla kadar hapis isteniyor.

Yer Konya! Çarptığı kişi öldü, sürücü “Allah rahmet etsin” paylaşımı yaptı

Kaza, 17 Haziran günü Karatay ilçesi Adana Çevreyolu Caddesi üzerinde yaşandı.

Sabah’ta yer alan habere göre; elektrikli bisiklet sürücüsü 50 yaşındaki Aydın Mutlu, yolu enlemesine kullanarak orta refüjden atlayıp, karşıya geçmek istedi.

Bu sırada 36 yaşındaki Hamza E. idaresindeki otomobil Mutlu'ya çarptı. Çağrılan ambulansla Konya Şehir Hastanesine kaldırılan Mutlu, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaza sonrası Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince hazırlanan kaza tespit tutanağına göre, Mutlu'nun 'Trafik işaret levhaları, cihazları ve yer işaretlemeleri ile belirtilen hususlara uymamak' maddesini ihlal ettiği, Eren'in ise kural ihlalinin olmadığı belirtildi.

yer-konya-carptigi-kisi-oldu-surucu-allah-rahmet-etsin-paylasimi-yapti-001.webp

ARAÇ KAMERASI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Dosya kapsamında kazanın oluş anını gösteren TIR araç kamerası soruşturmanın seyrini değiştirdi. Görüntüyü inceleyen bilirkişi, yoldaki hız limitinin 70 kilometre olarak belirlendiğini, Hamza Eren'in üç şeritli yolun en sol şeridinde hızlı bir sollama yaptığı, önüne aniden çıkan ve refüje 2 metre kalan elektrikli bisiklet sürücüsüne çarptığı, çarpmanın etkisi ile elektrikli bisikletin 23 metre ileri savrularak durduğu, sürücü Mutlu'nun ise çarpma yerinden 9 metre ileriye savrulduğu, otomobil sürücüsünün fren yaptığına dair bir izin bulunmadığı, otomobilin sürücüsünün yola dikkat etmediği, önündeki şeridin boş olduğunu görmeden sollamaya geçtiği, elektrikli bisiklet sürücüsünün hatalı bir şekilde karşıya geçmeye çalışmış olsa bile otomobil sürücüsünün Mutlu'ya çarpmamak için bir gayret göstermediği, fren yapıp, orta şeride manevra yaparak kaza yapmaksızın kaçabileceği halde bunları yapmadığı belirtildi. Raporda her iki sürücünün de kusurlu olduğuna yer verildi.

yer-konya-carptigi-kisi-oldu-surucu-allah-rahmet-etsin-paylasimi-yapti.webp

“KARŞI TARAFA ALLAH RAHMET ETSİN”

Otomobil sürücüsü Hamza Eren'in kazadan hemen sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ise dikkat çekti. Eren'in kazanın videosu ve kendi otomobilinin olduğu bir fotoğrafı paylaşarak, 'Karşı tarafa Allah rahmet estin' yazması dikkat çekti.

6 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da kazayla ilgili soruşturmasını tamamladı. Savcılık, Hamza Eren hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi. İddianame Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

yer-konya-carptigi-kisi-oldu-surucu-allah-rahmet-etsin-paylasimi-yapti-002.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.