Yer Konya! ‘Demans’ tanısı konuldu, şehirlerarası otobüs kullanıp, hayatları tehlikeye atıyor

Konya’da yaşayan ve ailesinin açtığı vasi davası sırasında alınan sağlık raporunda ‘Demans’ tanısı konulan 64 yaşındaki Mustafa C’nin, şehirlerarası yolcu otobüsü kullanıp, yüzlerce kişinin hayatını tehlikeye attığı ortaya çıktı.

Yer Konya! ‘Demans’ tanısı konuldu, şehirlerarası otobüs kullanıp, hayatları tehlikeye atıyor

İddiaya göre; Ünal C, babasının alzheimer rahatsızlığının bulunduğu, durumunun iyice kötüye gittiğini, yıllardır sebepsiz yere borçlandığını ve niye borçlandığını bilmediğini, bu durumun ailesini maddi ve manevi olarak sıkıntılara soktuğunu, babasının kısıtlanarak kendisinin vasi tayin edilmesi isteği ile dava açtı. Sabah’ın haberine göre; Konya 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından Mustafa C. hakkında sağlık raporu alınması istendi. Konya Numune Hastanesinden 5 Nisan 2017 günü verilen sağlık kurulu raporunda Mustafa C'nin 'Demans' tanısı konulduğu ve vasi tayini edilmesi gerektiği belirtildi.

“KISITLANMASI GEREKLİ”

Görülen duruşmada hazır bulunan Ünal C, babasının yanında kaldığını, kardeşi ile birlikte kendisine baktığını, babasının birçok kez dolandırıldığını ve bu nedenle malvarlıklarının üzerinde haciz olduğunu, babasının kısıtlanması gerektiğini söyledi. Mahkeme TMK'nın 405. Maddesi (Akıl hastalığı veya akıl zayıflığı sebebiyle işlerini göremeyen veya korunması ve bakımı için kendisine sürekli yardım gereken ya da başkalarının güvenliğini tehlikeye sokan her ergin kısıtlanır) gereğince kısıtlanmasına karar vererek, hakkında vasi tayin etti.

O HALDE ŞEHİRLERARASI YOLCU OTOBÜSÜ KULLANIYOR

Hakkında rapor bulunan Mustafa C, buna rağmen şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bir firmada şoförlük yaparak yüzlerce yolcunun hayatını tehlikeye atıyor. Mustafa C'nin yolcu otobüsü kullandığı anları sosyal medya hesabından paylaştığı da görüldü.

DEMANS NEDİR?

Demans unutkanlığın ön planda olduğu birçok hastalığa verilen genel bir isim. Özellikle yaşlı popülasyonda sıkça rastlanan demans, farklı hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Halk arasında bu rahatsızlık bunama olarak da adlandırılıyor. Demans; hafızayı, düşünmeyi ve sosyal becerileri etkileyen bir grup semptomu tanımlıyor. Demans tek bir hastalık değil. Aksine birçok türü var. En sık gözlenen türü olan Alzheimer demansı bütün demansların yaklaşık % 60 ila % 80’inden sorumlu. Bir inme sonucunda oluşan vasküler demans ise en sık gözlenen ikinci demans türü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.