Ribat, ‘İyilikte Birlik Vakti’ dedi

Ribat, İyilikte Birlik Vakti sloganı ile Ramazan 2020 yardım organizasyonları ile yurt içinde ve yurt dışında binlerce kişiye ulaştı.

Ribat, ‘İyilikte Birlik Vakti’ dedi

Ribat’tan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ribat olarak kurulduğu günden bu zamana veren el ile alan el arasında köprü olan vakfımız yaşanan salgın günlerinde de  İyilikte Birlik Vakti diyerek tüm birimleri ile elini taşın altına koymuş pandemi sürecinde sahada olmuştur. Konya merkez başta olmak üzere ilçe ve köylerinde gıda dağıtımları, nakdi yardımlar kıyafet yardımları yapmıştır.

Ribat Eğitim Vakfı olarak sadece Ramazanda değil 12 ay dört mevsim yardım faaliyetlerimizi yapmaktayız.

Ancak yaşanan salgın omuzlara daha çok sorumluluk yüklemiş ve 2020 Ramazan yurt dışı faaliyetlerimizi de Ribat İnsani Yardım derneğimiz aracılığı ile bu süreçte gerçekleştirmiştir. 3 kıtada onlarca ülkeye bu dönemde de ulaşmış olup Sudan başta olmak üzere Moro, Bangladeş, Tanzanya, Gazze, İdlip ve daha birçok noktaya ulaşılmıştır. Bölgelerde bulunan Ribat temsilcilerimiz, Ribat gönüllülerimiz ile yardım organizasyonlarımız gerçekleştirilmiştir.

Sudan'da da yaşanan salgından dolayı ülkelerine dönemeyen Afrika İslam Üniversitesi'nde okuyan yüzlerce öğrenciye her gün iftar ikramları, Sudan Hastanelerinde özellikle diyaliz hastanesinde tedavi gören Hasta yakınlarına iftar ikramları ve nakdi yardımlar yine bölge çalışanlarımızca yerine ulaşmıştır. Yine Moro'nun yetimleri bağışçılarımızın destekleri ile hayata tutunmuş yetimlerimize bayram yaşatmıştır.

Bağışları ile bu Ramazan'da infak iklimini yaşatan hayırseverlerimize, uzak diyarların fedakar Ribat temsilcilerine, Ribat gönüllülerimize, bağışçılarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.