Sağlık Bakanlığından 85 bin personel atama müjdesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 85 bin personel ataması için tarih verdi. Bakan Koca, kademeli olarak alım yapılacağını belirterek, “Bugüne kadar ilan edilmiş en büyük alım olacak” dedi. Peki atamalar ne zaman yapılacak? Ayrıntılar haberimizde.

Sağlık Bakanlığından 85 bin personel atama müjdesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, 6 binden fazla hekimin kamuya dönmek için başvurduğunu ve bunun 5 binini uzman hekimlerin oluşturduğunu belirtti, 85 bin personel alımı için de tarih verdi.

SAĞLIK BAKANLIĞI 85 BİN PERSONEL ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakan Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere alınacak 85 bin personel hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yapılacak alımın bu sene içinde olacağını belirten Bakan Koca, kademeli olarak yapılacak alımların 2022 yılı bitmeden tamamlanacağını belirtti.

Bakan Koca açıklamasında, "Bu dönemde düşünün bizim 32 bin poliklinik odamız var. Tüm bu poliklinik odalarında hizmet vermek üzere bu yıl tıbbi sekreter koyacağız. Hekimler sekreterlik işlerini yapmaktan kurtulacak. Bu sayede hekimlerin hastaya daha fazla odaklanmasına, daha iyi hizmet vermesine imkan sağlanacak. Yaşanan tüm aksaklıkların bir bir çözüldüğünü hep beraber göreceğiz. Toplam 85 bin atama bu yıl içerisinde yapılacak. Bugüne kadar ilan edilmiş en büyük alım. Kademeli olarak bu yıl hepsini alacağız. Sırayla gruplar halinde alım gerçekleşecek. Sabırla izlersek yıl sonu aramızda yeni arkadaşları göreceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.