Bahçeli'den Akşener'e çağrı: Partinin başında kal, ayrışmayın

MHP Lideri Devlet Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e çağrıda bulunarak, "Sayın Akşener ayrışma kararından vazgeçmeli. Partinin başında kalmalıdır. Geleceğe yönelik güçlü bir Türkiye için siyasi partilerin de güçlenmesi gerekiyor" dedi.

Bahçeli'den Akşener'e çağrı: Partinin başında kal, ayrışmayın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı namazını Ankara'da kıldı. Partinin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in mezarını da ziyaret eden Bahçeli, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

'HER SEÇİM SONRASI SUÇLU ARANIR'

Yerel seçim sonrası yaşananları değerlendirerek konuşmasına başlayan Bahçeli, "Aritmetikte 4 işlem vardır. Biri toplama, biri çıkarma, biri çarpma ve diğeri de bölme işlemidir. Çıkarma ve bölme azaltır; çarpma ile toplama büyütür. O sebepten dolayı Türkiye'nin birliğe çok ihtiyacı vardır. Önümüzdeki günlerde siyasi partilerimiz siyasi istikrarı önce kendi kurumlarında sağlamalı sonra da ülkeye siyasi istikrarı getirerek güçlü Türkiye’nin yükselişine katkıda bulunmalı” dedi.

bahceliden-aksenere-cagri-partinin-basinda-kal-ayrismayin.jpg

BAHÇELİ’DEN AKŞENER’E ‘DÖN’ ÇAĞRISI

Seçimli kongre kararı alıp aday olmayacağını duyuran Meral Akşener'e önemli bir çağrıda bulunan Bahçeli şunları söyledi:

"Bizden ayrılmış olan bir siyasi partinin haberlerini görüyorum. Meral Akşener'in ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında olmasını düşünmekteyim. MHP 55 yıllık siyasi hayatında bu tür davranışları yaşamıştır. Sonuç itibariyle MHP ulu çınar gibi ayakta kalabilmeyi başarmıştır. Basından takip ettiğim kadarıyla İYİ Parti'de önüne gelen aday olmaya çalışıyor. En tabi haklarıdır fakat çoklu adaylar çoklu bölünmelere de vesile oluyor. Akşener’in ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında olmasına, diğer proje sahibi arkadaşların da Türkiye meselelerinde çaba gösteren parti konumuna gelmesini düşünmekteyim. Bu siyasi partinin böyle bir oyuna tahrike düşmeden 27 Nisan’da Türk siyasi hayatındaki faaliyetlerini gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum. Kabul ederler etmezler ama benim düşüncem budur. "

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.