Aramızdan ayrılalı tam 17 yıl oldu

Konyaspor’un efsane teknik direktörü Mehmet Tevfik Lav’ın vefatının üzerinden tam 17 yıl geçti. Lav, 4 Nisan 2004'te yeşil beyazlıların Çaykur Rizespor’u 2-1 yendiği maçtan sonra Manisa’ya giderken kaza yaparak hayatını kaybetmişti.

Aramızdan ayrılalı tam 17 yıl oldu

Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli teknik adamlarından biri olan Mehmet Tevfik Lav, 4 Nisan 2004’te Konyaspor’un Çaykur Rizespor’u 2-1 yendiği maçtan sonra Manisa’ya doğru yola çıkmış ve gece Manisa yakınlarında geçirdiği kaza sonrasında hayatını kaybetmişti.

Konya halkı ve futbol camiası yaşanan kazayla üzüntüye boğulmuştu. Bir çok takım taraftarının gönlünde yer edinen ve mütevazi kişiliğiyle bilinen Lav, Konyaspor taraftarında da ayrı bir yere sahipti. 

Teknik Direktörlük kariyeri boyunca 11 takımı çalıştıran Tevfik Lav en son 2004 yılında Konyaspor’un başına geçmişti. Yeşil-Beyazlı ekibin başında sadece 75 gün kalabilen tecrübeli teknik adam, çıktığı 10 maçta 5 galibiyet 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet almıştı.

Lav, sırasıyla Ankaragücü, Siirt Jetpa, Gaziantepspor, Denizlispor, Soma Linyitspor, Bergamaspor, Manisaspor, Ödemişspor, Turgutluspor, Alaşehir ve Konyaspor'da görev almıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.