Gözler Konyaspor’un havada asılı kalan golcüsünde olacak

Konyaspor’un yarın Beşiktaş ile oynayacağı kritik maçta gözler Karagümrük deplasmanında kaydettiği 3 kafa golünün yanı sıra bir çok istatistikte de öne çıkan Mame Diouf’ta olacak. Senegalli forvet, Beşiktaş’a da travma yaşatmak için gol koklayacak.

Gözler Konyaspor’un havada asılı kalan golcüsünde olacak

Süper Lig’in ilk yarı perdesini yarın Beşiktaş maçıyla kapatacak Konyaspor, galibiyet özlemine son vermek için sahaya çıkacak. Yeşil beyazlı taraftarın gözü, ligde 12 maçta 7 gol ve 1 asist üreten Mame Diouf’ta olacak.

Fatih Karagümrük maçında kaydettiği 3 golle takımına beraberliği getirmeyi başaran Mame Diouf, istatistikleri de alt üst etti. Senegalli golcü, çektiği 6 şutta 6 isabet kaydederken, attığı 14 pasta yüzde 57’lik isabet oranı yakaladı. 9 kez de Fatih Karagümrük ceza sahasında topla buluşan Mame Diouf, 6 hava topu mücadelesinin 4’ünden galip ayrılmayı başardı ve hava toplarındaki üstün yeteneğini bir kez daha gösterdi.

MAME DİOUF’UN KARİYERİ

1987’de Senegalin başkenti Dakar’da dünyaya geldi. İlk profesyonel deneyimini Norveç ekibi Molde’de yaşadı. Ardından Mancester United’e transfer olan Senegalli golcü 5 mücadelede 1 gol kaydederken, 1 sezon da Blackburn’da kiralık olarak oynadı. 2012’de rotasını Almanya’ya çeviren Diouf, Hannover’e imza attı. Bundesliga ekibinde 57 maçta görev alan Mame Diouf, burada 26 gole imza atarken, 2 sezonluk Almanya macerasının ardından Stoke City’nin dikkatini çekti. 2014’te 6 sezon top koşturacağı İngiliz ekibine imza atan Diouf, 44 maçta 24 gol kaydetti.

Senegalli forvet, 2020’de Türkiye’de ilk durağı Hatayspor’un büyük çıkış yakalamasında baş rol oynarken, sezon başında Konyaspor’la sözleşme imzaladı. Yeşil beyazlı ekiple şimdiye dek çıktığı 12 karşılaşmada 7 gol ve 1 asist üretti.

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.