İşte Konyaspor'lu futbolcuların milli takım karneleri! Kaç kez görev aldılar?

Konyaspor’un oyuncuları kaç kez Milli Takımda görev aldı? En fazla milli olan futbolcu kim? Konyaspor'un kadrosundan kaç futbolcu milli takıma davet edildi? İşte bu soruların cevapları...

İşte Konyaspor'lu futbolcuların milli takım karneleri! Kaç kez görev aldılar?

Süper Lig'de mücadele eden Konyaspor'un 9 yabancı futbolcusu, ülkelerinin Dünya Kupası Elemeleri'nde oynayacakları maçların aday kadrosuna davet edildi. Bu futbolcular Amir Hadziahmetovic, İbrahim Sehic, Amar Rahmanovic (Bosna Hersek), Nejc Skubic (Slovenya), Faruku Miya (Uganda), 
Levan Shengilia (Gürcistan), Sokol Cikalleshi (Arnavutluk), Zymar Bytqi (Kosova) ve Ismael Diamonde (Fildişi Sahili) oldu. 

EN FAZLA MİLLİ OLAN FUTBOLCU MİYA

Ülkesinin en fazla A Milli Takım formasını giyen oyuncu Faruku Miya oldu. Miya, daha önce 39 kez Uganda A Milli Takım formasını giyerken, Dünya Kupası Elemeleri'nde 40. kez milli olacak. Faruku Miya, Milli Takım kariyerinde 16 gol kaydetti.

miya4.jpg

Konyaspor’un  Arnavut futbolcusu Sokol Cikalleshi ise 35. kez ülkesinin formasını giyecek. Cikalleshi milli forma altında 10 gol kaydetti.

cikalleshi-003.jpg

Nejc Skubic de 21. kez milli davet aldı. Slovenyalı oyuncu daha önce 20 kez A Milli Takım formasını giymişti. Skubıc’in Milli Takım kariyerinde 2 golü bulunuyor.  

skubic-icerik.jpg

Boşnak oyuncular Kaleci İbrahim Sehic 29 kez A Milli formayı giyerken, Amir Hadziahmetovic 25 ve Amar Rahmanovic ise 3’er kez milli oldu.

amir1.jpg

Amir'in milli forma altında 2 golü bulunuyor. Amar’ın ise henüz Bosna Hersek Milli Takımıyla gol sevinci yaşayamadı.

rahmanovic.jpg

Gürcistan uyruklu Levan Shengelia ise 16. kez üzerine milli formayı giyecek. Tecrübeli futbolcunun Milli Takım’da görev aldığı süre içerisinde 1 golü bulunuyor. 

shengelia2-001.jpg

Fildişi Sahilli Ismael Diomande de 14 kez A Milli Takım formasını giydi. Diamonde Milli Takımda 1 golü bulunuyor.

diamonde1-001.jpg

Kosovalı uyruklu Zymar Bytqi ise 2. kez ülkesinin formasını giyecek. Zymar daha önce Norveç U17, U19 ve U21 takımlarında forma giymişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.