Konyaspor 2-0 öne geçtiği maçta 1 puana razı oldu

Süper Lig'in 7. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan Konyaspor, 2-0 öne geçtiği karşılaşmayı 2-2 berabere tamamladı. Karşılaşmada yeşil beyazlıların gollerini Ahmed Hassan ve Serdar Gürler attı.

Konyaspor 2-0 öne geçtiği maçta 1 puana razı oldu

Süper Lig'in 7. haftasında deplasmanda Kasımpaşa’ya konuk olan Konyaspor, rakibi ile 2-2 berabere kaldı. Nefeslerin kesildiği karşılaşmada yeşil beyazlıların golleri dakika 18. dakikada Ahmed Hassan ve 21. dakikada Serdar Gürler kaydetti.  Ev sahibi ekibin golleri ise 29'da Michal ve dakika 63’de penaltıdan Umut Bozok’tan geldi. 

kasimpasa-konyaspor-maci-5.jpg

Bu sonucun ardından Konyaspor puanını 13’e çıkartarak 6. basamakta yer alırken, ev sahibi ekip Kasımpaşa ise 6 puanla çıkarak 16. basamakta yer aldı. Yeşil-Beyazlılar ligin 8. haftasında sahasında Alanyaspor’u konuk edecek. Kasımpaşa ise Fenerbahçe deplasmanına gidecek.

kasimpasa-konyaspor-maci-3.jpg

YENİLMEZLİK SERİSİ 11 MAÇA ÇIKTI

Geçen sezonun son 4 karşılaşmasında rakiplerine boyun eğmeyen Konyaspor, bu seriyi bu sezona da taşıyarak toplam 11 maçtır mağlup olmadı.

kasimpasa-konyaspor-maci-4.jpg

En son yenilgisini geçtiğimiz sezonun 38. haftasında Galatasaray deplasmanında 1-0’lık sonuçla alan yeşil beyazlıların sonraki oynadığı 11 maçta bileği bükülmedi.  Konyaspor söz konusu 11 maçlık bu süreçte 5 galibiyet ve 6 beraberlik elde etti.

kasimpasa-konyaspor1.jpg

Ligde son 11 maçını kaybetmeyen Konyaspor, bu sezonun ilk 7 haftasında Sivasspor’u 1-0, Başakşehir’i 2-1, Altay’ı 3-1 mağlup ederken, Adana Demirspor ile 1-1 ,Giresunspor ile 0-0, Trabzonspor 2-2 ve Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldı.

kasimpasa-konya.jpg

Konyaspor geçtiğimiz sezonun son 4 maçında ise Fatih Karagümrük’ü 5-1, Göztepe’yi 1-0 yenerken, Trabzonspor’la 1-1 ve Antalyaspor’la 0-0 berabere kalmıştı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Süper Lig'in 7. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan Konyaspor, ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

kasimpasa-konyaspor0.jpg

18. dakikada konuk takım öne geçti. Bytyqi'nin soldan ortasında altıpas içinde arka direğe hareketlenen Ahmed Hassan, bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

kasimpasa-konyaspor3.jpg

21. dakikada Konyaspor farkı 2'ye çıkardı. Abdülkerim Bardakcı'nın kendi yarı alanından uzun oynadığı topa hareketlenen Serdar Gürler, savunmanın arkasına sarktı. Kaleci Ertuğrul Taşkıran'ı önde yakalayan tecrübeli futbolcu, ceza sahası önünde sol çaprazda yaptığı aşırtma vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2.

kasimpasa-konyaspor4.jpg

28. dakikada Eysseric'in ceza sahası ön çizgisi üzerinden şutunda kaleci Sehic soluna yatarak meşin yuvarlağın ağlara gitmesini önledi.

kasimpasa-konyaspor8.jpg

29. dakikada lacivert-beyazlı takım farkı 1'e indirdi. Umut Bozok'un ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Travnik, bir rakibinden sıyrıldıktan sonra çıkardığı şutla fileleri havalandırdı: 1-2.

kasimpasa-konyaspor7.jpg

34. dakikada Yusuf Erdoğan'ın ceza sahası yayının solundan çıkardığı şutta kaleci Sehic, soluna yatarak meşin yuvarlağı çeldi.

kasimpasa-konyaspor9.jpg

Devre arasına Konya temsilcisi 2-1 önde girdi.

kasimpasa-konyaspor6.jpg

62. dakikada Kasımpaşa penaltı kazandı. Ceza sahası içi sol çaprazda Travnik'in son anda içeri çevirdiği topa ön direkte Umut Bozok hareketlendi. Lacivert-beyazlı futbolcu, Ahmet Çalık'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Tugay Kaan Numanoğlu penaltı kararı verdi.

63. dakikada penaltıyı kullanan Umut Bozok, meşin yuvarlak ile Sehic'i farklı köşelere gönderdi: 2-2.

87. dakikada Umut Bozok'un ara pasıyla ceza sahasına giren Yusuf Erdoğan'ın sol çaprazdan şutunda, kaleci Sehic topu kornere çeldi.

Müsabaka 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.