Konyasporlu Cikalleshi’ye en centilmen futbolcu ödülü

Türkiye Futbol Federasyonu Fair Play Ödülleri'nin Mart 2024 dönemi sahipleri belli oldu. Konyasporlu Sokol Cikalleshi en centilmen futbolcu seçildi.

Konyasporlu Cikalleshi’ye en centilmen futbolcu ödülü

Fair Play ödüllerinde Mart ayının kazananları açıklandı...

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Fair Play'in teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturması amacıyla düzenlediği TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Ödülleri'nin Mart 2024 Dönemi sahipleri, TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu tarafından belirlendi.

Kurul Başkanı Ali Erten ile birlikte Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu, Banu Yelkovan, Attila Gökçe, Ömer Üründül, Berrin Altınöz ve Metin Tekin'den oluşan TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Mart ayı değerlendirmelerini yaptı.

Kurul üyelerinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda "En Centilmen Futbolcu" ve "En Centilmen Teknik Direktör" kategorilerinde ödüle layık görülenler ve gerekçeleri şu şekilde belirlendi:

konyasporlu-cikalleshiye-en-centilmen-futbolcu-odulu.png

EN CENTİLMEN FUTBOLCU: SOKOL CİKALLESHİ

Gerekçe: Süper Lig'de 9 Mart 2024 tarihinde Konya'da oynanan Konyaspor - Adana Demirspor karşılaşmasında, Tümosan Konyaspor futbolcusu Sokol Cikalleshi'nin, takımının hücumu sırasında, rakibi Gravillon'un istemeyerek eline bastığını fark ettikten sonra takımının atağına katılmayarak sakatlanan rakibinin başında beklemesi ve maç sonrasında yaptığı, "Atağa çıkarken elinin üstüne bastığımı düşünüyorum. Bundan dolayı bir çığlık duydum. Burada oyundan ziyade insan ve hümanist olmak çok daha önemli. Onun sağlığı için onunla orada durdum. Bu anı onunla paylaştım. Bu durumda gol atsam da benim için mutlu bir hissiyat değil" şeklindeki fair play değerlerini yücelten açıklamaları için bu oyuncu kurul üyeleri tarafından Mart 2024 ayının "En Centilmen Futbolcusu" olarak seçilmiştir.

konyasporlu-cikalleshiye-en-centilmen-futbolcu-odulu-001.png

EN CENTİLMEN TEKNİK DİREKTÖR: SAMİ UĞURLU

Kasımpaşa teknik direktörü Sami Uğurlu ise Galatasaray maçı sonrasında, "Futbolcularıma ayakta kalmayı, düşmemeyi söylüyorum. Tempo futbolu güzelleştiriyor. Bunun da ödüllendirilmesi lazım. Kaybettik ama keyifliyiz. Çünkü çok iyi oynadık, biz oynadığımız futboldan keyif alıyoruz. Galatasaray'ı da tebrik ediyorum." açıklamaları nedeniyle en centilmen teknik direktör seçildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.