Ryan Babel'den imalı paylaşım

Süper Lig’de bir dönem Beşiktaş ve Galatasaray formaları giyen Ryan Babel, Türk taraftarları heyecanlandıracak bir paylaşım yaptı. Hollandalı futbolcu Hollanda'dan Türkiye'ye uçan uçak emojilerini Twitter'dan paylaştı.

Ryan Babel'den imalı paylaşım

Süper Lig’in başlamasına yalnızca 3 gün kala transferde heyecanlı anlar yaşanıyor. Son olarak Galatasaray’ın Brezilyalı yıldız Tete’yi kadrosuna katmasının ardından Pendikspor oyuncusu Ryan Babel, Hollanda Milli Takımı’ndan arkadaşı Steven Berghuis’le birlikte fotoğrafını paylaştı.

TADIC’IN ARDINDAN AJAX’TA YAPRAK DÖKÜMÜ

Ajax’ın efsane isimlerinden Dusan Tadic’in Fenerbahçe’ye transfer olmasının ardından takım arkadaşı Steven Berghuis, ülkesinin basınına verdiği röportajda Tadic’in yokluğunu hissettiklerini vurgulayarak kadro kalitesinin azaldığının altını çizmişti. Hollandalı futbolcunun bu röportajı, takım arkadaşı Tadic gibi kadro kalitesini sebep göstererek takımdan ayrılabileceği şeklinde yorumlanmıştı.

TÜRK TARAFTARLARDAN BERGHUIS ÇAĞRISI

Steven Berghuis’in Hollanda’daki demecinin ardından Türkiye’deki Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaraylı futbolseverler, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla 31 yaşındaki futbolcuyu kulüplerine davet etmişlerdi.

STEVEN BERGHUIS KİMDİR?

Steven Berghuis 19 Aralık 1991, Hollanda millî futbol takımında ve Ajax'ta kanat pozisyonunda görev yapan Hollandalı millî futbolcudur.

182 cm boyunda ve 75 kilo olan Steven Berghuis, sol ayağını kullanmaktadır.

KARİYER HAYATI

Steven Berghuis, yerel amatör kulüp WSV Apeldoorn'un alt yapısına, ardından Go Ahead Eagles takımına, son olarak da Twente alt yapısında transfer oldu.

TWENTE

Berghuis, 2010 Haziran'da Twente A takımına yükseldi ve 2012 yılına kadar süren profesyonel bir sözleşme imzaladı. 19 Ocak 2011'de Eredivisie liginde FC Twente 5-0 yendiği Herakles karşılaşmasında yedek kulübesinde yer aldı ve 77 dakika da Ola John'un yerine oyuna dahil olarak Twente formasıyla ilk maçına çıktı.2011–12 sezonunda Berghuis, Twente ile 2014 yılına kadar sürecek bir sözleşme uzatması imzaladı.

VVV-VENLO(KİRALIK)

20 Ocak 2012'de Berghuis, 2011–12 sezonunun sonuna kadar kiralık olarak VVV-Venlo'ya katıldı. İki gün sonra, VVV-Venlo'daki ilk maçına çıktı ve Feyenoord'u 2-1 yendikleri maçta oynadı. 18 Şubat'ta Venlo adına ilk golünü De Graafschap'ı 4-1 yendikleri maçta attı.

AZ

20 Haziran 2012'de Berghuis, Twente'den 400.000 £ transfer ücreti karşılığında AZ transfer oldu. AZ ile ilk maçına, 23 Ağustos'ta 2012–13 UEFA Avrupa Ligi ön eleme turu ilk maçında Anzhi Makhachkala karşısında 1-0 mağlup olduktan maçın 16 dakikasında oyuna girerek çıktı.

Berghuis, sezonu ağırlıklı olarak sol kanat ve yedek olarak oynadı, dört kez yalnızca 90 dakika tamamladı. Berghuis ilk sezonunda tüm kulvarlarda 27 kez forma giydi ve takımın PSV karşısında KNVB Kupası'nı kazanmasına yardımcı oldu.

WATFORD

27 Temmuz 2015'te Berghuis, AZ takımında yaklaşık 4,6 milyon sterlinlik bir transfer ücreti karşılığında İngiltere Premier League kulübü Watford'a transfer oldu.Watford'da 20 numaralı formayı seçti.

FEYENOORD

1 Ağustos 2016'da Berghuis'in 2016-17 sezonu öncesinde Feyenoord'a kiralandığı açıklandı. Feyenoord ile ilk Eredivisie ligi maçına sezonun açılış maçı da olan Groningen'i 5-0 yendikleri maçın ikinci yarısında çıktı. Feyenoord'daki etkileyici performansıyla adından söz ettiren Berghuis, Feyenoord'un 1999'dan sonra ilk kez Eredivisie'yi kazanmasına yardım etti. 2016-17 sezonunun sonunda Berghuis, Watford'a dönmek yerine bir sezon daha Feyenoord'a kalmak istediğini söyledi.

31 Temmuz 2017'de Feyenoord, Berghuis'in bonservisini satın aldı ve Berghuis'in dört yıllık bir sözleşme imzaladığını duyurdu.

AJAX

16 Temmuz 2021'de Ajax, Feyenoord'dan Berghuis'i transfer etti ve dört yıllık bir sözleşme imzaladı. Bu transfer, Hollanda'da iki taraf arasında, özellikle de taraftarları arasındaki rekabet nedeniyle tartışmalara neden oldu. Birkaç yıl, kulüpler arasındaki yapılan maçlarda deplasman taraftarlarına izin verilmedi.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Berghuis, Hollanda'yı ilk kez genç takımları olan U19, U20 ve U21 seviyesinde temsil etti.

Steven Berghuis, ilk kez Mayıs 2015 tarihinde Hollanda A Milli takımına çağrıldı iki karşılaşmada yedek kulübesinden yer aldı.

Bir yıl sonra, Mayıs 2016'da, Berghuis tekrar Hollanda A Milli Takımı'na çağrılarak ilk maçına çıktı.

ryan-babelden-imali-paylasim.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.