Şampiyonlar Ligi'ndeki takım sayısı 36'ya yükseldi

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nin takım sayısının 2024 itibarıyla 32'den 36'ya yükseltileceğini açıkladı.

Şampiyonlar Ligi'ndeki takım sayısı 36'ya yükseldi

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nin takım sayısının 2024 itibarıyla 32'den 36'ya yükseltileceğini açıkladı.

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nin 2024 itibarıyla "İsviçre sistemi" şeklinde oynanacağını açıkladı. İki takım, UEFA turnuvalarındaki geçmiş performansları ve ülke katsayısı dikkate alınacak özel davet alacak.

Yeni formatla birlikte her takım 4 iç saha ve 4 dış saha olmak üzere 8 farklı takımla maç yapacak. İlk 8 takım doğrudan eleme turlarına yükselirken, 9 ile 24. sıra arasında kalanlar çift maçlı eliminasyon sistemine tabi tutulacak ve bu 16 takımdan 8'i daha eleme turlarına yükselecek.

Toplamda 16 takım, Son 16 turundan itibaren eleme turlarında mücadele edecek.

UEFA Başkanı Aleksander Čeferin UEFA sitesinde yaptığı açıklamada “UEFA bugün, sporun temel değerlerine saygı duymaya ve tamamen değerlere ve dayanışmaya dayalı Avrupa spor modeline uygun, sportif liyakate dayalı yeterlilikle açık yarışmaların temel ilkesini savunmaya tamamen bağlı olduğumuzu açıkça göstermiştir. Bugünün kararları, Avrupa futbolunun gelişimi ve başarısı için en iyi çözümü bulmak amacıyla taraftarların, oyuncuların, antrenörlerin, ulusal federasyonların, kulüplerin ve liglerin fikirlerini dinlediğimiz kapsamlı bir istişare sürecini tamamlıyor. , hem yurt içinde hem de uluslararası kulüp sahnesinde. Seçilen formatın doğru dengeyi sağladığına ve rekabet dengesini iyileştireceğine ve kulüp müsabakalarımızın cazibesini ve popülaritesini artırırken kıtamızdaki kulüplere, liglere ve taban futboluna dağıtılabilecek sağlam gelirler üreteceğine inanıyoruz” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.