Sutopu’nda tarihimizdeki ilk Avrupa kupası İzmir’den geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sutopu Kadın Takımı, LEN Kadınlar Challenger Kupası Final 6 finalinde Sırbistan'ın ZVK Kızılyıldız ekibini 10-9 yenerek şampiyon oldu.

Sutopu’nda tarihimizdeki ilk Avrupa kupası İzmir’den geldi

Hırvatistan’da düzenlenen Final 6 B Grubunda ikide iki yaparak Avrupa'da finale yükselen ilk Türk ekibi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, finalde Kızılyıldız karşısında ilk periyodu 3-3 eşitlik ile geçilirken devreye de 6-4 galip girdi. Üçüncü periyotta skoru 8-6'ya getiren İzmir ekibi, havuzdan 10-9 skorla galip ayrılarak kupaya uzandı.

BAKAN BAK’TAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Hırvatistan'da yapılan Challenger Cup'ta şampiyon olarak ülkemize sutopundaki ilk Avrupa Kupası'nı kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Sutopu Takımını yayımladığı mesaj ile tebrik etti.

Dr. Osman Aşkın Bak tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Hırvatistan'da yapılan Challenger Cup Finalinde, Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız'ı 10-9 yenerek ülkemize sutopundaki ilk Avrupa Kupası'nı kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Sutopu Takımımızı yürekten kutluyorum. Elde edilen tarihi başarıda emeği bulunan sporcu, teknik heyet ve yöneticileri tebrik ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Sutopu Takımının başarılarının devamını diliyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.