Ayasofya’da Cuma namazını Konyalı isim kıldırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde bugünkü Cuma namazını, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge kıldırdı. Öge, hutbede de “Din istismarı” konusunu işledi.

Ayasofya’da Cuma namazını Konyalı isim kıldırdı

İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453'ten 1934'te alınan kararla müze oluncaya kadar cami olarak kullanılan Ayasofya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevindeki üçüncü yılında, 86 yıl sonra ibadete açıldı.

CUMA NAMAZINI KONYALI İSİM KILDIRDI

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde bugünkü Cuma namazını, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge kaldırdı. Öge, ayrıca hutbede “Din istismarı “ konusunu ele aldı.

ayasofyada-cuma-namazini-konya-muftusu-ali-oge-kildirdi.jpg

VALİ YERLİKAYA DA VARDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Cuma namazını, Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir ile birlikte Ayasofya’da kıldı.

ayasofyada-cuma-namazini-konya-muftusu-ali-oge-kildirdi-003.jpg

Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, aynı zamanda Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi olarak görev yapıyor.

ayasofyada-cuma-namazini-konya-muftusu-ali-oge-kildirdi-002.jpg

DÜNYADA GENİŞ YANKI UYANDIRMIŞTI

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, 24 Temmuz'da, 86 yıl sonra kılınan cuma namazıyla ibadete açılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Fatiha suresini ve Bakara suresinin ilk 5 ayetini okuduğu camide, cuma namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırmıştı. Caminin açılışı dünya basınında da geniş yer bulmuştu.

DOÇ.DR. ALİ ÖGE KİMDİR?

1973 yılında Konya’da doğdu. İlkokul sonrası Şems-i Tebrizi Camiinde Hafızlık yaptı.

Aziziye Camiinde Kıraat ilminde icâzet aldı(Kurra Hafız). 1994 yılında Konya İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. 1998 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini başarıyla tamamladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Konya İl Müftülüğünde İmam Hatip olarak 1997 yılında göreve başladı.

1998- 2000 yılları arasında Konya Selçuk Eğitim Merkezinden mezun olduktan sonra vaiz olarak Beyşehir ilçesine tayin edildi. Yüksek Lisans eğitimini 2001 yılında bitirdi. 2003-2011 yıllarında il vaizi olarak Konya İl Müftülüğünde çalıştı.

Kelam Bilim Dalında 2010 yılında doktor unvanını aldı. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde 2011 yılında Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 2017 yılında Kıraat İlmi alanında Doçent unvanını aldı.

Yurt içinde ve yurt dışında (Almanya-Hollanda-İsviçre-Avusturya-Bosna Hersek Ürdün-Suriye) alanıyla ilgili farklı ilmi ve akademik toplantılara katıldı.

Ulusal ve uluslararası dergilerde pek çok makalesi yayımlandı.

Talim Terbiye Kurulunda seçmeli dersler (Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamber’in Hayatı/Siyer ve Temel Dini Bilgiler) müfredat hazırlama komisyonunda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığında ders materyalleri hazırlama çalışmalarına katıldı.
Çeşitli dergilerde editör, yayın kurulu üyesi ve hakem olarak görev aldı. Uzun yıllar hatimle teravih namazı kıldırdı. Öge, 20 Mart’ta Konya Müftülüğü görevine atandı.

Evli ve dört çocuk babası olan Doç.Dr. Ali Öge, İngilizce ve Arapça bilmektedir.

İşte Konya Müftüsü Ali Öge'nin Ayasofya Camii'nde okuduğu Cuma hutbesinin bir bölümü: 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.