Fatma Şahin: Çok yakında açılışını yapacağız

Gaziantep’te yapımı devam Gaziantep Aile Akademisi ile şehirde aile kurumunun korunması hedefleniyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, akademi inşaatında incelemelerde bulundu ve “Çok yakında buranın açılışını yapacağız”. dedi.

Fatma Şahin: Çok yakında açılışını yapacağız

Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği Aile Akademisi projesi için geçtiği yıllarda protokol imzalanmış ve ihalesi yapılmıştı.

Toplumun en temel birimi olan aile birliğinin korunması ve güçlendirilmesi hedefiyle yapılan projenin inşaat aşamasında sona yaklaşıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Aile Akademisi inşaatına inceleme ziyaretinde bulundu.

fatma-sahin-cok-yakinda-acilisini-yapacagiz.jpg

Ziyaretini sosyal medya hesabından duyuran Şahin, “Çok özel bir Gaziantep Modeli’ni hayata geçiriyoruz. Gaziantep Aile Akademisi’nden bahsediyorum. Çünkü aile bizim gözümüzün nuru, başımızın tacıdır. Aile dağıldığı zaman toplum dağılır. Bugün de inşaat alanını inceledik. Çok yakında da buranın açılışını yapacağız…” ifadelerini kullandı.

AİLE BİZİM GÖZÜMÜZÜN NURU, BAŞIMIZIN TACIDIR

Geçtiğimiz yıllarda yapılan Gaziantep Aile Akademisi’nin kuruluşu içi yapılan protokol imza toplantısında konuşan Fatma Şahin, şu ifadelere yer vermişti:

“Bugün, çok özel bir Gaziantep Modeli’ni hayata geçirmek için burada bulunmaktayız. Dünyanın en önemli sorununu çözmek için bir araya geldik. Çünkü aile bizim gözümüzün nuru, başımızın tacıdır. Aile dağıldığı zaman toplum dağılır.

2014 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiğimde bir aile destek merkezi kurmayı ilk amacımız olarak edindik. Bu destek merkeziyle de bilimsel açıdan takip altına almayı istedik.

İlk etapta boşanmanın sebeplerini öğrenmek için verilerimizi edindik. Bu veriler ışığında küçük bir ekonomik desteğin, küçük bir psikolojik desteğin, küçük bir danışmanlığın yüzde 85 aile bütünlüğünü koruyacak yöntemler olduğu kanısına vardık. Bu büyük meselede akademik desteğin çok iyi sonuçları beraberinde getireceğini gördük”

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.