Gaziantep GASMEK yaz kursları kayıt başvurusu 2023 TIKLA BAŞVUR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) 2023 yaz kursları 19 Haziran 2023’te başlıyor. Peki GASMEK 2023 yaz kursları kayıt başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler? İşte başvuru linki ve ayrıntılar.

Gaziantep GASMEK yaz kursları kayıt başvurusu 2023 TIKLA BAŞVUR

2021 - 2022 eğitim öğretim döneminde 50 binden fazla kursiyere eğitim veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) 2023 yaz kursları kayıt başvurularının başladığı duyurdu.

GASMEK KAYIT BAŞVURUSU 2023 ŞARTLAR NELER?

Kayıt otomasyonu üzerinde belirtilen online başvuru ve kayıt şartları şu şekilde;

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı´na bağlı olan GASMEK´te tüm hizmetler ücretsizdir. Ancak kursiyer, ürettiği ürün veya aldığı eğitimle ilgili her türlü malzeme ve materyal masrafını karşılamakla yükümlüdür.

Kayıt yaptırılan eğitime devam zorunludur. Mazeretli veya mazeretsiz olarak ders saati süresinin 1/5´inden faz­la devamsızlık yapan kursiyerin kaydı silinir. Mazeretsiz olarak devamsızlıktan kaydı silinen kursiyer, takip eden öğretim döneminde hiçbir eğitime kayıt yaptıramaz.

Eğitim dönemi sonunda T.C. Milli Eğitim Ba­kanlığı tarafından belirlenen ders saatini dolduran ve ba­şarı gösteren kursiyere MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü "Kurs Bitirme Belgesi", GASMEK tarafından belirlenen ders saatini tamamlayan ve başarılı olan kursiyere ise "Gasmek Sertifikası" verilir. Ancak devamsızlık ve disiplinsizlik nedeniyle kaydı silinen kursiyer belge alma hakkını kaybeder.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Mü­dürlüğü tarafından sertifika sisteminde değişiklik yapıl­dığı takdirde, bu değişiklikler GASMEK tarafından da uygu­lanır.

Kursiyer, eğitim gördüğü merkezde 3. kişilere veya demirbaşlara zarar verdiği takdirde, söz konusu zararı karşılamakla yükümlüdür. Yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin eğitimle ilişikleri kesilir.

Kursiyerler aynı eğitim dönemi içerisinde ders saatlerinin çakışmaması şartıyla birden fazla branşa başvuru yapabilecekler­dir.

GASMEK´te önceki dönemlerde herhangi bir eğitim programında Kurs Bitirme Belgesi/Gasmek Sertifikası alan kursiyerlerin başvuruları aynı eğitim programı için kabul edilmeyecektir. Sertifika alınan programa başvuru yapılırsa kursiyer adayı yedek listeye alınacak ve kontenjanların müsait olması halinde eğitime kabulü sağlanacaktır. Eğitime kabul edilen kursiyere yeni bir Kurs Bitirme Belgesi/Gasmek Sertifikası düzenlenmeyecektir.

GASMEK, gerek eğitim dönemi içerisinde gerekse so­nunda yerel, ulusal ve uluslararası sergiler düzenler. Kursiyer, ürettigi ürünleri GASMEK´in düzenleyeceği yerel, ulusal, uluslararası etkinliklerde talep edildiği takdirde sergilemekle yükümlüdür. GASMEK, söz konusu sergile­rinde kursiyer ürünlerinden sergilenmeye değer gördük­lerine yer verip vermeme hakkına sahiptir.

GASMEK, kursiyerlerinin eğitim sırasında çekilen/kaydedilen ses/kamera/video/fotoğraf kayıtlarını, kursiyerlerin ürettiği eserlerin üretimi ve sergilenmesi esnasında çekilen/kaydedilen ses/kamera/video/fotoğraf kayıtlarını, GASMEK bünyesinde verilen eğitim, seminer, sempozyum, konferans, atölye çalışması, workshop, online eğitim ve GASMEK eğitim merkezlerinin içerisinde çekilen/kaydedilen ses/kamera/video/fotoğraf kayıtlarını, GASMEK ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi´nin tanıtımı amacıyla her türlü yayın organında ve sosyal medyada kullanma hakkına, ayrıca gerekli görüldüğü takdirde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri ile ulusal ve uluslararası basın organlarıyla paylaşma hakkına sahiptir.

Bir yetişkin eğitim kurumu olan GASMEK, kursiyerlerin devam-devamsızlık durumlarını Kurs Bitirme Belgesi/Gasmek Sertifikası vermek için takip eder. Eğitimlerden ders süresi bitmeden veya izin almadan ayrılan kursiyerler yoklamada devamsız olarak gösterilir. Derse gelmeyen veya eğitim merkezini terkeden kursiyerlerin karşılaşacağı her türlü olumsuz durumdan GASMEK sorumlu tutulamaz. Eğitime geç kalmayı alışkanlık haline getiren, eğitim öğretimi aksatan, eğitim merkezine çocuk getiren veya dersin normal düzenini bozan kursiyerlerin eğitim merkezi ile ilişiği kesilir ve bu kursiyerlerin GASMEK´in daha sonra düzenleyeceği eğitimlere de katılmaları engellenir.

gaziantep-gasmek-yaz-kurslari-kayit-basvurusu-2023-tikla-basvur-001.jpg

GASMEK´in resmi ve genel tatil günleri: 1 Ocak, Yarıyıl Tatili, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 15 Temmuz, 30 Ağustos, 29 Ekim ve dini bayram günlerine rastgelen günlerdir. Ayrıca Milli Eğitim Bakan­lığı´nın ve/veya Gaziantep Valiliği´nin orta öğretim düzeyindeki okullarda; kar, sel, fırtına vb. sebeplerle eğitime ara verdiği günlerde GASMEK kurs merkezlerinde de eğitime ara verilip, ders ya­pılmamaktadır. GASMEK´in bu tatil günlerinde kursiyeri ara­yıp bilgi verme zorunluluğu yoktur.

GASMEK´te düzenlenen spor ve halk oyunları eğitimlerinden, sağlık yönünden beden eğitimi ve spor faaliyetleri ile halk oyunlarını yapmaya engel bir halinin bulunmadığını gösteren ve resmi kurumlardan alınan Sağlık Raporu´nu getiren sağlıklı bireyler yararlanabilir. Kursiyerlerin katıldığı spor ve halk oyunları eğitimlerinde doğabilecek her türlü sağlık sorunların­dan, kursa katılan bireylerin kendileri sorumludur. Kursiyerler, spor ve halk oyunları eğitimlerine yalnızca kendi seans saatinde ve eğitmen gözetiminde/nezaretinde katılabilir. Spor kursiyerlerinin seans aralarında ve seans sırasında spor aletlerini kendi başlarına kullanmaları yasaktır. Kursiyerler, spor ve halk oyunları branşlarında eğitim esnasında meydana gelebilecek vefat, sakatlık, yaralanma, vb. durumlar­dan haberdar olduklarını, olası risklerin gerçekleşmesi halinde kendileri ve/veya vekil/murislerinin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kurs merkezi çalışanları, GASMEK yönetimi veya şirket tüzel kişiliği hakkında hukuki veya cezai sorumluluğu yoluna gitmeyeceklerini, bu tür durumlarda herhangi bir tedavi gideri, maddi/manevi tazminat ve benzeri hak talep etmeyeceğini kabul ve beyan ederler.

Spor yaparken herhangi bir rahatsızlığın oluşmaması için, katı gıdalar eğitim saatinden en az 3 (üç) saat önce alınmalıdır ve eğitmenin yapacağı diğer uyarılar dikkate alınmalıdır.

Kursiyerler şahsi eşyalarını kurs merkezinde bırakamaz. Aksi durumlarda ortaya çıkabilecek kayıplardan GASMEK sorumluluk kabul etmez.

GASMEK eğitimlerine 18 ya­şından küçük olan kursiyerler ancak Veli İzin Muvafakatname­si getirerek katılabilirler.

Bir yetişkin eğitimi kurumu olan GASMEK, kursiyerlerin devam durumlarını sertifika vermek için takip eder. Kurs­lardan ders bitmeden, izin almadan ayrılan kursiyer yokla­mada devamsız gösterilir. Derse gelmeyen veya kursu terk eden kursiyerin karşılaşacağı olumsuzluklardan GASMEK sorumlu tutulamaz.

Modül programlarında; ders dışı etkinlikler bulunan branşlarda modülde belirtilen süre kadar, ders dışı et­kinlikleri olmayan branşlarda ise kurs yönetiminin izni alınarak etkinlik yapılacaktır. Alan çalışmaları esnasında kursiyerin başına gelebilecek kaza ve benzeri her türlü olumsuzluklardan, zarar ve ziyandan kursiyer sorumlu olup, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kurs merkezi çalışanları, GASMEK yönetimi veya şirket tüzel kişiliği sorumlu tutulamaz.

gaziantep-gasmek-yaz-kurslari-kayit-basvurusu-2023-tikla-basvur.webp

Tüm aday kursiyerlerin toplu SMS´e açık bir GSM telefonu vermeleri zorunludur. Toplu SMS´e kapalı, operatör engelli, borcundan dolayı kapalı v.b. nedenlerden dolayı SMS ulaşmamasından GASMEK sorumlu tutulamaz.

Aday kursiyerlerin internet üzerinden yaptıkları başvurular ön kayıt niteliğindedir ve kesin kayıt niteliği taşımaz. Ön kayıtların kesin kayıta dönüşebilmesi için aday kursiyerlerin, kimlik kartı fotokopileri ile başvuru yaptıkları kurs merkezlerine başvurmaları ve Kurs Başvuru Formu´nu imzalamaları gerekmektedir. Aksi takdirde kesin kayıt hakkı kaybedilecektir.

Kesin kayıtlar, başvuru sırasına göre belirlenecektir. Kontenjanlar dolduğunda başvuru sahibine yedek listeye dahil olma seçeneği sunulacaktır. Yedek listede bulunanlar, ancak kesin kayıt yaptırmayan aday kursiyerler olduğu takdirde eğitim alabilecektir.

Bazı branşlarda eğitim alabilmek için, kursiyerlerin ilgili alanda ön yeterlilik şartlarına sahip olması gerekmektedir. Kayıt esnasında bu yeterlilik belgelerinin ibraz edilmesi zorunludur.

Engellilere yönelik eğitimlere yalnızca engelli kursiyerler başvurabilecektir.

Kursiyerler bu şartnamede yeralan tüm kuralların yanı sıra kurs merkezlerinde asılı olan her türlü yazılı kurallara ve kendilerine yapılan sözlü bildirimlere uyacaklarını kabul ve beyan ederler.

Kursiyer kayıtlarında GASMEK kayıtları esas alınacaktır.

GASMEK web siteleri üzerinden veya kurs merkezlerinden başvuru formunu doldurup kayıt yaptıran bütün kursiyerler, yukarıda beyan edilen toplam 25 (yirmibeş) şartı okuduğunu, anladığını ve bunlara uyacağını peşinen kabul ve beyan ederler.

GAZİANTEP GASMEK 2023 YAZ KURSLARI KAYIT BAŞVURUSU

19 Haziran 2023 tarihinde başlayacak olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) 2023 yaz kurslarına başvurmak isteyen vatandaşlar, başvurularını GASMEK internet adresi üzerinden yapabilecek.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SANAT VE MESLEK EĞİTİM KURSLARI (GASMEK) BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

gaziantep-gasmek-yaz-kurslari-kayit-basvurusu-2023-tikla-basvur.jpg

Haber Dairesi (Gaziantep Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazar / Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum