Gülüşü solmasın! 15 aylık SMA hastası Ali Efe destek bekliyor

Adana’da Emel ve Hakan Irk çiftinin 15 ay önce Ali Efe ismini verdikleri bebekleri dünyaya geldi. 18 günlükken bebeğe SMA Tip-1 teşhisi konuldu. Asrın felaketi nedeniyle yardım kampanyası geç başladı, aile Ali Efe için destek bekliyor.

Gülüşü solmasın! 15 aylık SMA hastası Ali Efe destek bekliyor

Adana’da 15 aylık Ali Efe Irk’ın gülüşü solmasın. 18 günlükken yapılan topuk kanı testinde SMA Tip-1 teşhisi konulan Ali Efe’nin valilik onaylı yardım kampanyası Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle geç başladı. Ali Efe, yardımseverlerin desteğini bekliyor.

18 GÜNLÜKKEN SMA TİP-1 TEŞHİSİ KONULDU

Seyhan ilçesinde yaşayan 40 yaşındaki Emel Irk ve aynı yaştaki eşi Hakan Irk, 15 ay önce ikinci bebeklerini kucaklarına almanın sevincini yaşadı. Çift bebeklerine Ali Efe ismini verdi. 18 günlükken Ali Efe’nin topuk kanı testinde SMA Tip-1 hastası olduğu ortaya çıktı.

DEPREM NEDENİYLE YARDIM KAMPANYASI GEÇ BAŞLADI

Teşhisin ardından Ali Efe için tedavi süreci başladı. Hastaneye yatırılan Ali Efe’ye devletin ücretsiz olarak karşıladığı spinraza tedavisine uygulandı. Bu süreçte aile 'zolgensma' gen tedavisine için de valilik onaylı kampanya başlatılması için başvuru yaptı.

gulusu-solmasin-15-aylik-sma-hastasi-ali-efe-destek-bekliyor.jpg

3 doz ilaç tedavisi olan Ali Efe, 4 Şubat 2023 günü hastaneden taburcu oldu. Ali Efe’nin yardım kampanyası için aynı gün IBAN numarası da çıktı. Ancak ertesi gün Adana dahil 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli büyük depremler yaşandı. Depremler nedeniyle yardım kampanyasına geç başlanıldı.

gulusu-solmasin-15-aylik-sma-hastasi-ali-efe-destek-bekliyor-001.jpg

KAMPANYADA YÜZDE 17’YE ULAŞILDI

Geçtiğimiz yıl Mart ayının ortasında başlanılan yardım kampanyasında yüzde 16’ya ulaşıldı. Aile Ali Efe için ikinci kez valiliğe başvurdu ve 17 Ocak itibariyle yeni kampanya başlatıldı. Emel ve Hakan çifti, şu anda yüzde 17.40’a ulaşılan kampanyada yardımseverlerden destek bekliyor.

gulusu-solmasin-15-aylik-sma-hastasi-ali-efe-destek-bekliyor-003.jpg

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Haber Dairesi muhabirine konuşan anne Emel Irk, “18 günlükken Ali Efe’nin SMA Tip-1 hastası olduğunu öğrendik. Önce tedavisine başladık ardından da yardım kampanyası için valiliğe başvuru yaptık. Bu süreçte Adana dahil 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler yaşandı. Depremler nedeniyle kampanyaya geç başladık. Tüm Türkiye’den destek bekliyoruz” dedi.

gulusu-solmasin-15-aylik-sma-hastasi-ali-efe-destek-bekliyor-002.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.