Gyrocopter ile Konya yolunda 25 sürücüye ceza yazıldı

Jandarma ekipleri, yeni Antalya - Konya yolunda Gyrocopter ile havadan denetim yaptı. Denetimlerde kural ihlali yapan 25 sürücüye ceza yazıldı. Ayrıca ormanlık alanların da denetlendiği bildirildi.

Gyrocopter ile Konya yolunda 25 sürücüye ceza yazıldı

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından planlanan özel denetim çerçevesinde Aydın Filo Komutanlığından gelen özel maksatlı Gyrocopter hava aracıyla havadan trafik ve ormanlık alan denetimi gerçekleştirildi.

Denetimlerde başta yeni açılan (D-687) Antalya - Konya Devlet Karayolu olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak kullandığı turizm bölgeleri kontrol edildi.

Kazaların ve kaza sonrası ölüm ve yaralanmaların en önde gelen sebeplerinden olan emniyet kemeri, cep telefonu, hatalı sollama, şerit ihlali, ana yol üzerinde hatalı parklar ve agresif sürücüler gyrocopterde bulunan gelişmiş kamera sistemi ile havadan tespit edilerek, denetim noktalarında bulunan trafik ekiplerine bildirildi.

gyrocopter-ile-konya-yolunda-25-surucuye-ceza-yazildi.jpg

25 SÜRÜCÜYE CEZA YAZILDI

Sürücülerde algılanan yakalanma riski duygusunun artırılması amacıyla yapılan denetimlerde kural ihlali yapan 25 sürücüye idari yaptırım para cezası uygulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum