İngiliz turistlerin Türk mutfağı pusulası Gaziantep’i gösteriyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İngiliz turistlerin Türkiye tercihiyle ilgili haber üzerinden Gaziantep mutfağını örnek gösterdi.

İngiliz turistlerin Türk mutfağı pusulası Gaziantep’i gösteriyor

BBC Türkçe’de yer alan haberde, Türkiye, son beş yılda turistler tarafından en çok tercih edilen ülkeler arasında yer alırken, yine bir İngiliz turizm şirketinin anketinde de İngilizlerin Türkiye’de yapmayı en çok sevdiği şeyler sıralanmış.

Anketteki sıralamaya göre İngiliz turistlerin Türkiye’de yapmayı en sevdikleri şeylerin başında, Türk mutfağının tadını çıkarmak geliyor.

FATMA ŞAHİN GAZİANTEP’İ İŞARET ETTİ

Başka bir ankete göre ise İngiliz turistlerin en sevdiği Türk yemekleri baklava, lokum, döner, şiş kebap ve köfte olarak sıralanırken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bu bilgiyi referans alarak Gaziantep mutfağını işaret etti.

Gaziantep mutfağı kebap, baklava, ali nazik ve bunun gibi birçok çeşidiyle Türk ve güneydoğu mutfağının zenginliğini içinde barındırıyor.

ingiliz-turistlerin-turk-mutfagi-pusulasi-gaziantepi-gosteriyor.jpg

Türk mutfağının bu zenginliği yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, Başkan Şahin, İngiliz turistlerin Türk mutfağıyla ilgili anket haberini kullanarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Gaziantep mutfağını işaret etti ve “şimdi Gaziantep’i keşfetme zamanı” etiketiyle turistleri şehre davet etti.

Fatma Şahin’in paylaşımı şu şekilde:

“Öyle ki İngiliz turistlerde, seyahat ederken tercih sebeplerinde tam olarak Gaziantep’i işaret etmişler.

Gaziantep, farklı lezzetleri içinde barındıran eşsiz bir mutfak kültürüne sahip. Çünkü bu şehrin her mutfağında bir sanat ortaya icra ediliyor.

Ayrıca turistlerin diğer tercihleri de sonraki videomuzda.

Şimdi #GaziantepiKeşfet’me Zamanı”

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.