Meteorolojiden iki bölge için kuvvetli yağış uyarısı

Bahar aylarında etkisini göstermeye başlayan yağışlar, Mayıs’ta da sürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın iki bölgede kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağını açıkladı.

Meteorolojiden iki bölge için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak yağışların yurdun bazı bölgelerinde etkili olacağını bildirdi. Yağışlar bazı yerlerde ise kuvvetli olacak.

İLK UYARI EGE VE BATI AKDENİZ İÇİN

Meteorojinin ilk uyarısı, Ege ve Batı Akdeniz için geldi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“04 Mayıs 2023 Perşembe günü Ege Bölgesi ve Batı Akdeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların; Manisa, Uşak, Kütahya ve Denizli çevreleri ile İzmir'in, Muğla'nın ve Aydın'ın iç kesimleri, Burdur'un ve Afyonkarahisar'ın batısı ile Antalya'nın batısında yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

MARMARA’YA UYARI

Marmara Bölgesi için yayımlanan uyarıda ise şu ifadeler kullanıldı:

“04 Mayıs 2023 Perşembe günü Marmara Bölgesi'nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların; Trakya, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale'nin doğusu ve Eskişehir'in batısında yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.