Yakalanmasalardı vatandaşa at ve eşek eti yedireceklerdi!

Adana’da bir depoda kaçak kesim yapıldığı ihbarı üzerine zabıta ekipleri baskın yaptı. İçeri giren ekipler, 12 kesilmiş eşek, kesilmemiş 2 eşek ve 6 at ele geçirildi. Eşek ölüleri iş makineleriyle taşınıp bir araziye gömülerek imha edildi.

Yakalanmasalardı vatandaşa at ve eşek eti yedireceklerdi!

Adana Haber: Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Bahçelievler Mahallesi'nde bir depoda kaçak at ve eşek kesimi yapıldığı bilgisine ulaştı.

12 KESİLMİŞ EŞEK BULUNDU

Demirören Haber Ajansı’nda (DHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; harekete geçen ekipler adrese yaptığı baskında, 12 kesilmiş eşek, kesilmemiş 2 eşek ve 6 at ele geçirdi.

2 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Polis ekiplerinin de destek verdiği çalışmada, eşekleri kestiği belirlenen 2 şüpheli gözaltına alındı. Eşek ölüleri iş makineleriyle taşınıp bir araziye gömülerek imha edildi. Kesilmeden kurtarılan hayvanlar ise barınağa teslim edildi. Depoda çok sayıda kemik olduğu da görüldü.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı, konuyla ilgili yazılı açıklamada yaptı. Açıklamada, Adana'nın Yüreğir ilçesinde tek tırnaklı hayvan kesildiğine dair gelen ihbar üzerine İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile zabıta ve emniyet güçleri tarafından bir adrese baskın yapıldığı belirtilerek, "Yapılan baskında, canlı ve kesilmiş halde tek tırnaklı hayvanların bulunduğu tespit edilmiştir. Canlı olarak ele geçirilen tek tırnaklı hayvanlar yediemin olarak belediyeye ait hayvan barınağına teslim edilirken, kesilen hayvanlara ait et ve diğer parçalar ise imha edilmiştir. İlgili kişi hakkında adli işlem başlatılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş olup, ayrıca söz konusu kişiye idari para cezası uygulanmıştır. Halk sağlığını tehlikeye atan kişi/kişiler ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" denildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Adana'nın Yüreğir ilçesinde tek tırnaklı hayvan kesildiğine dair gelen ihbar üzerine İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimiz ile zabıta ve emniyet güçleri tarafından bir adrese baskın yapılmıştır. Yapılan baskında, canlı ve kesilmiş halde tek tırnaklı hayvanların bulunduğu tespit edilmiştir. Canlı olarak ele geçirilen tek tırnaklı hayvanlar yediemin olarak belediyeye ait havyan barınağına teslim edilirken, kesilen hayvanlara ait et ve diğer parçalar ise imha edilmiştir. İlgili kişi hakkında adli işlem başlatılmak üzere 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 40. Maddesinin (a) bendi gereğince Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş olup, ayrıca söz konusu kişiye idari para cezası uygulanmıştır. Halk sağlığını tehlikeye atan kişi/kişiler ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Kaynak:İHA / DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.