Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Konyaspor fırtınası…

Konyaspor fırtınası…

Beklediğimiz, özlediğimiz, arzuladığımız Konyaspor bu…

Hangi takım olursa olsun 2-0’dan maç alıyorsa büyük takımdır. İlhan Hoca 10 günde müthiş bir takım oluşturmuş.

Yazımın en başında hocayı da oyuncuları da tebrik ediyorum.

Geçen yıl ligde kalmak için ecel terleri döken iki takımın Malatya’daki maçı izlemeye değerdi. Ben canlı izleyemeyenlere, ‘ne yapın, ne edin bu maçı bir yerden bulun izleyin’ derim.

Malatya’da sahne de, oyun da, üstünlük de Konyaspor’daydı.

Maçı değerlendirirken bir veya birkaç oyuncu ile ilgili bir şeyler yazmak adettendir. Ancak bu sefer yazmıyorum, yazamıyorum. Çünkü tüm takım iyiydi. Özetle takım olmuşuz.

İlk golü yedikten sonra başladı Konyaspor baskısı. Birinci yarının oynanmamış dakikalarında penaltıdan yediğimiz gol olmasaydı durum daha da farklı olabilirdi. Ama belki de o gol bizi kendimize getirdi. İşte bunun için dakikaları yorumlayamıyorum. Çünkü maçta hangi durumun nasıl bir psikoloji getireceğini tahmin etmek zor… Belki 1-0 ile araya gitseydik, hocanın taktiği farklı olurdu.  O taktik başka sonuçlar doğurabilirdi. Onun için, iyi ki böyle olmuş.

İkinci yarıda çok şey değişti. Konyaspor fırtına oldu esti, bulut oldu gürledi, dolu oldu yağdı. Önce 2-1, sonra 2-2 ve nihayetinde 3-2.

Beni en çok sevindiren ve en çok etkileyen neydi, biliyor musunuz? 2-2 berabere iken dahi iyi oynayan bizdik.

Malatya’yı soracak olursanız. Malatya’nın güçlü bir takımı var. İyi ve tecrübeli futbolculardan oluşuyor ve şimdiye kadar iyi de götürdüler. Ancak ikinci yarı onlara yaramadı. Bu maç sanırım Malatya’da da bir dönemin sonu olabilir. Hamza hocaya yol gözükecek gibi. Çünkü ikinci yarıda hiç galibiyet yaşayamadılar.

Yönetim de bir tebriki hak ediyor. Hoca değişikliği tam zamanında olmuş. İşi bilen bir yönetim her zaman baş tacıdır.

Haftaya kendi sahamızda Gaziantep’i misafir edeceğiz. O maçta alacağımız 3 puan bizi öyle rahatlayacak ki, anlatamam. Ondan sonra ligden düşme endişemiz kaybolacak ve tabiri yerindeyse göbeğimizi kaşıya kaşıya maç izleyeceğiz.

Konyaspor Malatya’da oynadığı gibi oynarsa yenemeyeceği takım yok. Yeter ki bu maçta olduğu gibi yürekli oynasın, moralli oynasın, gönülden oynasın…

Ezcümle, tebrikler Konyaspor. Bu heyecanı çok özlemiştik.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi