M. Doğukan Akbıyık

M. Doğukan Akbıyık

Böyle oynayın canımızı yiyin!

Böyle oynayın canımızı yiyin!

Rize deplasmanından korkuyordum. Bir galibiyet yeniden dirilmek, bir yenilgi büyük oranda ölmek manasına geliyordu. Beraberlikle sonuçlandı. Beraberlik çok işimize yaramıyor ancak her şartta 1 sıfırdan büyüktür.

Artık sonuç endeksli düşünüyoruz. Haftalardan buyana Konyaspor'un nasıl oynadığına değil puan alıp olmadığımıza odaklanıyoruz. Zevkine maç izleme keyfinden mahrumuz haftalardır. İyi de oynasak kötü de oynasak gözümüz puanda. Puan ve puanlar aldıysak seviniyoruz, almaydıysak, iyi oynasak bile kahroluyoruz. Çünkü düşme tehlikesi yaşıyoruz.

Ben bu maça puan gözüyle bakmayacağım. Çünkü gerçekten iyi oynadık. İkinci yarının ilk dakikalarını saymasak üstün olan bizdik, galip ayrılması gereken takımın bizdik. Tek sorunumuz final pasları. Hele de son dakikalarda bulduğumuz fırsatlar. Ah, ah, ah. Direkten dönen topumuz… Rakip takım kalecisi Gökhan Akkan da her zamanki gibi formundaydı. Kaleci faktörüne bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Kaleciniz iyi değilse, diğer 10 kişi iyi olsa da bir işe yaramıyor. Anladınız ne demek istediğimi.

Rize’de zaferle gelmek işten bile değildi. Ah bir başarabilseydik bugün soğuk bir kış gününde Rize’de çaylarımızı keyifle yudumlayacaktık. Konya’da olanlarımız dahi çaylarını bir başka keyifle içecekti. Ama yine de bugünü ‘çay günü’ ilan ediyorum. Çıkarın tadını…

Bir şey değişmiş takımda. Hoca faktörü mü, oyuncu faktörümü tam kestirmek mümkün değil. Ama galiba her ikisinin de payı var.

Yeni kalecimizi Slowik’i beğendim, yeni oyuncularımız da fena değildi. Keşke beş altı hafta önce bu seviyede olabilseydik. Durum şimdi farklı olurdu.

Bu maçta oynadığımız oyun aşkına yazıyorum. Enseyi karartmayalım. Belki, 1 puan bizi bir yerden alıp bir yere taşımadı ancak bu oyun bizi bir yerden başka bir yere taşıyacak gibi görünüyor. Böyle oynar, bu karşılaşmada yaptığımız hataları tekrarlamasak gelecek haftalarda güzel şeyler olabilir.

Samsunspor kaybetti. Diğer rakiplerimizin sonuçlarını bekliyoruz. İyi haberler alırız inşallah. Haftaya Ankaragücü geliyor. Kendi sahamızda oynuyoruz. Ankaragücü nispeten rahat bir konumda. Ankaragücü’nü yenmemek için bir neden görmüyorum. Tüm taraftarlara bir çağrıda bulunmak istiyorum. Şampiyonluk maçı gibi düşünün bu maçı. Galip ayrıldığımızda şampiyon olacakmış gibi… Doldurun tribünleri… Ankara temsilcisi 1 fazla oyuncuyla oynadığımızı hissetsin. Ne dersiniz? Küsüp darılmak bize bir şey kazandırmayacak. Bu birkaç hafta tüm enerjimizle takımın arkasında olabilirsek bazı şeyler değişebilir.

Ya ben inanamıyorum. Türkiye’nin en büyük coğrafyasına sahip, en kalabalık 6.şehri Konya düşme endişesi yaşıyor. Gerçekten inanamıyorum. Düşmemeliyiz. Ne yapıp, ne edip düşmemeliyiz. Bu ne bize yakışır, ne şehrimize. Bu şehir futbol şehri. 42 bin kişilik bir stadyuma, bırakın Türkiye’yi dünyada kaç şehir sahip…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Doğukan Akbıyık Arşivi