Muhammed Işık

Muhammed Işık

Konyaspor kazanamıyor

Konyaspor kazanamıyor

Hangi açıdan baktığınız önemli tabi ki. Kaybetmiyor da diyebilirsiniz. Benim adıma kendi sahamızda kazanamıyorsak kayıptır. Pandemi sürecince iç saha dış saha ayırımı yapmak çok da doğru değil ama bu hafta az da olsa taraftarımız da vardı. Konyaspor kazanamıyor diye başlık attım çünkü kazanamıyoruz. Geçen sene 12 karşılaşmayı beraberlikte tamamladık. Kaybetmemek güzel ama size 13 beraberlikle sezonu tamamlayan Gaziantepspor’u örnek verebilirim. Adamlar 13 beraberliğin yanı sıra 11 galibiyet aldılar ve ligi 8.sırada tamamladılar. Biz son haftalarda düşmemek için ecel terleri döküyorduk. 

Gençlerbirliği ve Denizlispor deplasmanlarında alınan beraberlikler için kaybetmediğimiz için sevinebiliriz ama her iki takımda yenemeyeceğimiz takımlar değildi.  4 maçta 3 beraberlik aldık ve kaybetmiyoruz diye sevinenler var. Ben kazanamıyoruz diye üzülenlerdenim. İlk haftayı bay geçip ardından 1 beraberlik ve 1 galibiyet almamız lige iyi bir başlangıç oldu ama ardından gelen 2 beraberlikle sıralamadaki yerimiz düşüşe geçti. Evet bir maçımız eksik ama ilk haftalarda alınan puanlar sezon sonu için çok değerlidir. Takımların henüz hazır olmadığı ilk 5-6 hafta kazanılan puanlar çok kıymetli olduğu gibi ilerleyen haftalar adına da büyük moral kaynağı oluyor. Ritim tutmana yardımcı oluyor ve motivasyonlar üst seviyeye çıkıyor. Beşiktaş maçında atılan 4 gol bizi aldatmasın çünkü iki karşılaşmayı gol atamadan tamamladık. Kravets tek başına gol yükünü çekemez. Kanatlarımızın ve yardımcı forvetlerimizin biraz daha oyunun içinde olması gerekir. 

Eduok, Miya, Shengelia, Milosevic ve Ömer Ali’nin rakip ceza sahası içerisinde etkili olmaları gerekir. Malatya maçında özellikle Eduok’un çok risk aldığını düşünüyorum. Elleri kolları sürekli rakibin yüzünde geziyor. Buna çok dikkat etmesi gerekir. İsmail hoca Hurtado’yu kullanmak istemedi. Kadroda olduğuna göre hazır olduğunu düşünüyor. Hazır olmasa zaten kadroda yer almaz. Eğer bu kalitedeki oyuncu kulübede oturacaksa kadroya da almaya gerek yok. Fayda sağlayacaksa ve kadrodaysa oyunda olmalı ama Konyaspor’a fayda sağlamıyorsa kadroda yer işgal etmesinin bir anlamı yok.

Alanyaspor ile birlikte ligin en az gol yiyen takımıyız. Bu konuda takdir ediyorum. Alanyaspor’un attığı gol sayısı 13 olduğu için şu an lider durumda. Henüz ligin başı ama nasıl ritim tutarsak o şekilde gider. Bizim yakaladığımız pozisyonları değerlendiremediğimiz çok net bir şekilde ortada. Kötü oynamıyoruz. Pozisyon veriyoruz ama şansımızın da yanımızda olması ile ligin en az gol yiyen takımlarından birisiyiz. 
Kazanamama alışkanlığı kazanmayalım. Üzerime yapışan bu istatistikten kurtulalım. Kazanma alışkanlığı edinmeliyiz. Bu hafta geçen sezonun beraberlik yarışı içerisinde olduğumuz Gaziantep ile karşılaşacağız. Bu sezonda 4 beraberlik 1 mağlubiyet aldılar. 7 gol atıp 9 gol yediler. Konyaspor ve Gaziantep maçında herkes yine beraberlik düşünecek. Çok gol atıp çok gol yiyen takıma karşı iyi analiz edip yedikleri golleri iyi incelemeliyiz. 5 maçta 9 gol yiyen takıma karşı kazanmalıyız. İnşallah güzel maç olur ve Konyasporumuz kazanır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammed Işık Arşivi