Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

Rakip yine Gaziantep!..

Rakip yine Gaziantep!..

Basketbol Süper Ligine yükselen Konyaspor Basket, geçtiğimiz sezonun kadrosunu sil baştan yeniledi ve önceden izlenen oyuncuları erken transfer ederek hazırlıklarına başladı. Bolu kampı esnasında oynadığı hazırlık maçlarında birçok yabancı oyuncunun uyum sorunu yaşadığı, bu nedenle maçlarda istenilen sonuçları alamadığı görüldü. Uyum sürecini yavaş yavaş atlatan Konyaspor Basket, Konya’da sürdürdüğü antremanlarla Süper Lig’in adından söz ettireceği bir takım haline geldi. Konyaspor kulüp yönetimi Beysu ile sözleşmesi sona eren isim sponsorluğu sonrası Ayos firmasıyla anlaştı ve Ayos ismiyle Basketbol Süper Ligi’nde yerini aldı.

Hazırlıklar tamamlanmasının ardından yapılan fikstür çekiminde ilk haftaları zorlu olan bir süreçle karşılaştı. 2022-2023 Sezonunun ilk maçında ise İstanbul’da, aynı Konyaspor gibi yeniden yapılanan kadrosuyla Beşiktaş’a konuk oldu. Rakibini deplasmanda 90-82 mağlup ederek Konya’ya dönen Konyaspor, sonraki hafta ise ligin iyi takımlarından Tofaş’ı ağırladı. Tofaş ilk hafta Bursa temsilcisi B.Çekmece karşısında aldığı 92- 53’lük farklı skorla rakiplerine gözdağı verdi ancak Konyaspor’la oynamamıştı. İlk hafta aldığı farklı galibiyetin özgüveniyle gelen Tofaş, Morgan’ın etkili oyunu ile Konya’dan 80-66’lık skorla mağlup olarak döndü.

Ligin 3. Haftasında ise Konyaspor, Avrupa’da başarılı grafik çizen ve geçen sezonda Türkiye Şampiyonu olan Fenerbahçe ile karşılaşmak üzere bir hafta sonra yine İstanbul’a gitti. Maçın ilk iki periyodunda başa baş mücadele eden temsilcimiz, yaptığı top kayıpları, hücumda aradığı skoru üretememe ve Morgan’ın faul problemine erken girmesi nedeniyle, ilk yarıdaki konsantrasyonunu kaybetti ve bunu iyi değerlendiren Fenerbahçe maçı 85-71 kazanndı.

Konya’ya dönen yeşil beyazlı ekibimiz hazırlıklarına ara vermeden başladı. Bu kez rakip tıpkı futbolda olduğu gibi yine Gaziantep. Pazar günü oynanacak olan bu maçın oyuncu bazındaki istatistikleri, ibrenin Konyaspor’a dönük olduğunu gösteriyor.

Gaziantep basketbol takımının, ligin ilk üç haftasındaki sergilediği oyunla, geçen yıldaki performansından uzak olduğunu gösteriyor. Oyuncu bazında değerlendirdiğimiz zaman rakip takımın skor yükünü 5 yabancısı ve bir yerli oyuncusu çekiyor. İlginçtir ki Konyaspor’da ligin ilk üç haftasında aynı özelliğe sahip, 5 yabancı oyuncudan ve Can Altıntığ’dan faydalanan Yeşil beyazlılar, ürettiği sayılarla bu maçtada etkin rol oynayacaklardır diye düşünüyorum. Özellikle benchten gelen oyuncuların olumlu yöndeki katkısı bu maçın farklı bir havada geçeceği sinyalini veriyor.

Şimdi her iki takımın istatistiklerine bakacak olursak, ilk üç haftada en yüksek skoru üreten oyuncular,

 Konyaspor’da; Jordan Morgan 63, Aleksander Eddie 45, Can Altıntığ 34, Roko Badzim 25, Alex Perez 24 ve Rasheed Sulaimon 15 sayıyla oynadı.

Rakip Gaziantep’ te ise ilk üç hafta sonunda Grant Hammonds 38, Kethe Dotson 35, John Egbunu 34, Tyree Miller 27, Can Uğur 23 ve Muhsin Yaşar 20 sayıyla takımının skor yükünü çektiler. Aradaki fark gösteriyor ki futbolda yaşanan hakem krizi sonrası basketbolda Gaziantep’i mağlup etmek ve bir sonraki hafta Ankara’ya Telekom maçına daha özgüvenle gitmek Ayos Konyaspor’un elinde.

Pazar günü salonda buluşmak üzere…

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Sınığ Arşivi