Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

SALONDA HAKEMLERİDE YENMEK !...

SALONDA HAKEMLERİDE YENMEK !...

Yeri geldi sevindik, yeri geldi üzüldük, yeri geldi kızdık ama Konyaspor için bir sezonun daha sonuna geldik. Ligi 3. Sırada bitirerek ülke puanını tabana düşürenlerin yüzünden malesef UEFA Avrupa ligi yerine Avrupa Konferans Ligine kilitlendik. Başarılı bir sezon diyebiliriz aslında. Ancak şampiyonluğun veya şampiyonlar liginin Konyaspor gibi güzide ve başarılı bir takımın elinden alınması utanma duygusu varsa utanması gerekenler yüzünden alınarak birilerine hediye edildi. Sonuçta yine Avrupa yollarına düşmenin gururunu yaşıyoruz. Yönetimiyle, teknik ekibiyle, oyuncusuyla ve en çok üzüldüğüm az sayıdaki taraftarıyla 2021-22 sezonunu hafta sonu oynanacak olan Beşiktaş maçıyla bitiriyoruz. Futbolda  durum böyleyken, birde basketbola bakalım.

Beysu Konyaspor Basketbol, sezona çok iyi bir başlangıçla beşte beş yaparak başlamasına rağmen, bu istikrarını sürdürememesi nedeniyle normal sezonu 3.sırada tamamladı ve Play-off lara kalarak saha avantajınıda eline geçirdi. Sezon ortalarında hoca ile yolları ayıran yeşil beyazlılar, yeni hocası Engin Gençoğlu ile tekrar yükselişe geçmeye başladı. Pota altında Abdoulaye Gueye’den beklenen performansı alamayan Konyaspor, onun yerine Derek Ogbeide’yi kadrosuna kattı. Sezon tamamlandığı zaman tıpkı futbol takımı gibi ligi 3.sırada tamamlamasını bildi. Artık play-off zamanı.                                                                                                                                Play-off serisinin ilk maçında dün ( 17 mayıs 2022 ) TED Ankara’yı konuk eden yeşil beyazlılar, maça çok hızlı başlayarak ilk dakikalarda 10-0 lık seri yakaladı. Daha sonra oyunda dengeyi kuran Ankara ekibi, ilk iki periyodda savunmasındaki zaafları değerlendiren Konyaspor karşısında, özellikle dış atışlarda çok boşluk bulunca bu fırsatı değerlendirerek öne geçti. Ancak arayı açtırmayan yeşil beyazlılar, çok top kaybı yapmasına rağmen soyunma odasına 48-48 eşitlikle girdi.

İkinci yarıda ise oyunculardan ziyade aynı futbolda olduğu gibi salonda da maçın hakemleri sazı eline almak istedi. Bütün takdir haklarını rakip takımdan yana kullanan hakemler, neredeyse çembere girmeyen topu bile basket sayacak şekilde maça damga vurdular. Bir itiraz nedeniyle Engin hoca’yı diskalifiye ederek tribüne yollayacak kadar cesaret gösterisinde bulunan hakemler tribünlerin baskısı nedeniyle argo tabirle tırs’tılar ve geri adım atmak zorunda kaldılar. 3. Periyoda sert savunma ile başlayan Beysu Konyaspor, bu savunma anlayışını son periyoddada sürdürünce rakip TED Ankara karşısında skor bulmaya başladı. Özellikle Kaptan Hazer, Ogbeide ve tabiiki Morgan devreye girince, rakip takımı galip getirmek isteyen hakemlere rağmen maçı 96-86 kazandı. Normal sezonda her iki maçtada rakibini mağlup eden yeşil beyazlılar böylece seride 1-0 öne geçti. 20 Mayıs Cuma günü Ankara’da oynanacak 2. maç için avantajı elinde bulunduran basketbol takımımız ara vermeden hazırlıklarına başladı. Futbol takımımızın başarısının ardından Basketbol Süper Ligi’ne yükselecek 2. Takım olmasına sayılı maçlar kaldı. Ben burada bir parantez açarak salonu tıklım tıklım doldurarak takıma destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Seyirci baskısının ne kadar önemli olduğunu bu maçta hep birlikte gördük. Benim ençok sevindiğim nokta ise rakipten önce seyirciyle birlikte salonda hakemleride yenmenin mutluluğuydu.

Hemen iki ufak aksaklıkla yazımı bitirmek istiyoum. Salonda bulunan büyük skorboard’un protokol tarafı değilde karşı tarafındaki skor yazılarının arızalı veya bozuk olduğunu Manisa maçında görmüştüm. Acaba düzeltilirmi diye bekledim ancak TED Ankara maçındada aynı sorunu gördüm. Ayrıca salondaki ses düzeni bozuktu yapılan anonslar karşı tribünlere çok karışık, boğucu ve rahatsız edici bir şekilde geldi. Bunuda sayın yetkililerin bir sonraki maç için düzeltilmesi konusunda rica ediyorum.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Sınığ Arşivi